zondag 17 maart, 15u (LET OP: geen toerisme)

ARTS² (Mons) brengt Mendelssohn

gepost op: 14 maart 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw de jonge muzikanten van het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger brengt deze keer hoboïst Bram Nolf mee, docent aan het conservatorium en sinds 1999 solo-althoboïst van het Nationaal Orkest van België.

Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ staat dit jaar de muziek van Felix Mendelssohn Bartoldy (1809 – 1847) op het programma:

• F. Mendelssohn – Die Hebriden, ouverture, op. 26
• Julius Rietz – Konzertstück in f-klein voor hobo en orkest, op. 33
• F. Mendelssohn – Symfonie nr. 3, ‘Schotse’ in a-klein, op. 56

Mendelssohn gaf in 1829 een concertreeks in Engeland. Nadien trok hij verder naar de Schotse eilanden. Het eiland Staffa (Binnen-Hebriden) en de basaltgrot Fingal’s Cave maakten zo’n grote indruk op hem dat hij al tijdens de reis het openingsthema van Die Hebriden schreef. Aanvankelijk nog omschreven als ‘Zur einsamen Insel’ werd Die Hebriden opgedragen aan kroonprins Frederik Willem IV van Pruisen (1795 – 1861). Ook vandaag is dit een erg geliefd en graag gespeeld orkestwerk.

Praktisch:

Ingang: Sint-Paulusstraat 22
Aanvang: 15u, deuren 14u30
Ticket: € 15

'net zoals een mens'

Dominicaanse knoop

gepost op: 25 juli 2024

Uw geliefde Facebookpagina volgt beroepshalve de pagina’s van vele dominicanenkloosters in de hele wereld. Die mannen en vrouwen zitten echt overal. Zo vonden we deze foto bij Quang Tran in Vietnam. Twee dominicanen bestuderen aandachtig…

Lees meer

Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven