‘Atelier’ op woensdag 29 maart

gepost op: 23 maart 2023

‘Is de verrijzenis een mythe?’ met prof. dr. Johan Leman o.p. Guido Vanheeswijck nodigde ons uit om opnieuw over God te spreken. Johan Leman zal ons uitnodigen om weer over de verrijzenis van Jezus te spreken. Johan Leman (°1946) is emeritus hoogleraar KU Leuven. Hij spreekt als wetenschapper én als gelovige en dominicaan.

Een antropologie van lijden, dood en verrijzenis van Jezus van Nazareth. Hoe heeft het verrijzenisgeloof zich ontwikkeld in de bijbel? Wat te denken van het verrijzenisgeloof aan de hand van Kant en de visie van Girard op de passie. Gebaseerd op zijn boek ‘Van Totem tot Verrezen Heer’ (Pelckmans 2014).

Programma:

17u: (stipt) dominicaans avondgebed in de kerk
17u20: broodjes en koffie in crypte
18u: begin atelier

Praktisch:

Inschrijven ten laatste 5 dagen voor elk atelier via studiumgenerale@outlook.be met vermelding van datum en aantal personen aub.

Alvast dank voor uw vrijwillige bijdrage!

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven