‘Atelier’ op woensdag 29 maart

gepost op: 23 maart 2023

‘Is de verrijzenis een mythe?’ met prof. dr. Johan Leman o.p. Guido Vanheeswijck nodigde ons uit om opnieuw over God te spreken. Johan Leman zal ons uitnodigen om weer over de verrijzenis van Jezus te spreken. Johan Leman (°1946) is emeritus hoogleraar KU Leuven. Hij spreekt als wetenschapper én als gelovige en dominicaan.

Een antropologie van lijden, dood en verrijzenis van Jezus van Nazareth. Hoe heeft het verrijzenisgeloof zich ontwikkeld in de bijbel? Wat te denken van het verrijzenisgeloof aan de hand van Kant en de visie van Girard op de passie. Gebaseerd op zijn boek ‘Van Totem tot Verrezen Heer’ (Pelckmans 2014).

Programma:

17u: (stipt) dominicaans avondgebed in de kerk
17u20: broodjes en koffie in crypte
18u: begin atelier

Praktisch:

Inschrijven ten laatste 5 dagen voor elk atelier via studiumgenerale@outlook.be met vermelding van datum en aantal personen aub.

Alvast dank voor uw vrijwillige bijdrage!

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven