Sint-Paulus verwelkomt

onze nieuwe muziekdirecteur

gepost op: 23 november 2021

De vzw Muziekkapel Sint-Paulus besliste reeds op 22 september 2021 tot de benoeming van Bart Rodyns.

Bart was in juni 2020 al aangesteld tot titularis-organist door de kerkraad. Het volledige muzikale register van de kerk bevindt zich nu in zijn ervaren handen. De voorbije maanden zorgde Bart al voor de continuïteit van de muzikale traditie van onze kerk. De Bach-orkestmis (BWV 236) op Allerheiligen onder zijn leiding met het Euterpe Consort en het Ensemble Utopia was een mooie verderzetting van die rijke traditie.

Bart heeft een rijk gevulde concertpraktijk in binnen- en buitenland en excelleert als lesgever-muziekpedagoog in verschillende opleidingen o.a. de Fontys Academy of Music & Performing Arts in het Nederlandse Tilburg, de Kunsthumaniora in Brussel en Muziekhuys44. Als muzikale duizendpoot speelt hij orgel, klavecimbel en harmonium. Hij trad en treedt nog steeds op met talrijke ensembles en orkesten in binnen- en buitenland.

Ondertussen werd Bart een bekend en gerespecteerd lid van de Sint-Paulusfamilie. Wij hopen dat hij zijn talenten volop mag ontplooien om ‘de spirituele uitstraling en de inspiratie die de liturgie kan geven nog meer in de verf te zetten’, aldus een mededeling van de vzw. ‘De Muziekkapel wenst de nieuwe directeur veel succes in het uitoefenen van zijn nieuwe taak’.

 

een lap op geven

Feestrekening Sint-Cecilia

gepost op: 23 november 2021

De broederschap van de H. Cecilia heeft er een lap op gegeven in 1823. Een rekening in ons archief onthult wat er genuttigd werd tijdens het feest voor hun patroonheilige. Het siert hen dat de…

Lees meer

Vrijdag 26 en zondag 28 november 2021 - mondmasker én CST vereist!

1ste editie van de Internationale Vioolwedstrijd Emmanuel Durlet, 2021

gepost op: 19 november 2021

Met veel plezier maken we graag warm voor het volgende evenement:   Op vrijdag 26 november, om 11u en 14u brengen de halve-finalisten de eerste twee delen van devioolsonate van Durlet en een capriccio vanPaganini,…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven