Sint-Paulus verwelkomt

onze nieuwe muziekdirecteur

gepost op: 23 november 2021

De vzw Muziekkapel Sint-Paulus besliste reeds op 22 september 2021 tot de benoeming van Bart Rodyns.

Bart was in juni 2020 al aangesteld tot titularis-organist door de kerkraad. Het volledige muzikale register van de kerk bevindt zich nu in zijn ervaren handen. De voorbije maanden zorgde Bart al voor de continuïteit van de muzikale traditie van onze kerk. De Bach-orkestmis (BWV 236) op Allerheiligen onder zijn leiding met het Euterpe Consort en het Ensemble Utopia was een mooie verderzetting van die rijke traditie.

Bart heeft een rijk gevulde concertpraktijk in binnen- en buitenland en excelleert als lesgever-muziekpedagoog in verschillende opleidingen o.a. de Fontys Academy of Music & Performing Arts in het Nederlandse Tilburg, de Kunsthumaniora in Brussel en Muziekhuys44. Als muzikale duizendpoot speelt hij orgel, klavecimbel en harmonium. Hij trad en treedt nog steeds op met talrijke ensembles en orkesten in binnen- en buitenland.

Ondertussen werd Bart een bekend en gerespecteerd lid van de Sint-Paulusfamilie. Wij hopen dat hij zijn talenten volop mag ontplooien om ‘de spirituele uitstraling en de inspiratie die de liturgie kan geven nog meer in de verf te zetten’, aldus een mededeling van de vzw. ‘De Muziekkapel wenst de nieuwe directeur veel succes in het uitoefenen van zijn nieuwe taak’.

 

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

zaterdag 27 juli, van 6u tot 18u, 12 uren non-stop muziek

Vexations

gepost op: 07 juni 2024

Met de uitvoering van Vexations in Sint-Paulus zorgen we voor drie primeurs. Voor zover we weten heeft nooit eerder één uitvoerder zich aan het project gewaagd en dan nog wel op verschillende instrumenten én op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven