Sint-Paulus verwelkomt

onze nieuwe muziekdirecteur

gepost op: 23 november 2021

De vzw Muziekkapel Sint-Paulus besliste reeds op 22 september 2021 tot de benoeming van Bart Rodyns.

Bart was in juni 2020 al aangesteld tot titularis-organist door de kerkraad. Het volledige muzikale register van de kerk bevindt zich nu in zijn ervaren handen. De voorbije maanden zorgde Bart al voor de continuïteit van de muzikale traditie van onze kerk. De Bach-orkestmis (BWV 236) op Allerheiligen onder zijn leiding met het Euterpe Consort en het Ensemble Utopia was een mooie verderzetting van die rijke traditie.

Bart heeft een rijk gevulde concertpraktijk in binnen- en buitenland en excelleert als lesgever-muziekpedagoog in verschillende opleidingen o.a. de Fontys Academy of Music & Performing Arts in het Nederlandse Tilburg, de Kunsthumaniora in Brussel en Muziekhuys44. Als muzikale duizendpoot speelt hij orgel, klavecimbel en harmonium. Hij trad en treedt nog steeds op met talrijke ensembles en orkesten in binnen- en buitenland.

Ondertussen werd Bart een bekend en gerespecteerd lid van de Sint-Paulusfamilie. Wij hopen dat hij zijn talenten volop mag ontplooien om ‘de spirituele uitstraling en de inspiratie die de liturgie kan geven nog meer in de verf te zetten’, aldus een mededeling van de vzw. ‘De Muziekkapel wenst de nieuwe directeur veel succes in het uitoefenen van zijn nieuwe taak’.

 

Kolen of haringen

gepost op: 26 maart 2024

De Koolvliet was een van de meest pittoreske plaatsen in Antwerpen. Je hoeft niet lang te zoeken naar een tekening, schilderij of foto van deze plek, vaak met de Sint-Pauluskerk op de achtergrond. Deze aquarel…

Lees meer

11u én 29 rijtuigen

Koning der patatbakkers

gepost op: 19 maart 2024

Welgemeende excuses aan onze noorderburen, omdat ik hen altijd uitlach met hun ‘patat’ als ze onze ‘frieten’ bedoelen. Het Handelsblad van Antwerpen publiceerde in mei 1861 een overlijdensbericht waarin de lijkdienst van Dhr. Descamps in…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven