Droefheid
gepost op: 27 december 2022
Als je mensen wegneemt uit hun dagelijkse omgeving en gedwongen met vele anderen in een kleine ruimte plaatst dan neem je een behoorlijk stuk weg van hun individualiteit. Ze worden een deel van de massa, verliezen hun zelfstandigheid en ondergaan gelaten wat er gebeurt. De kleine ruimte kan een schuilkelder zijn of een gevangenis of nog erger. Standbeelden geven onder die omstandigheden dezelfde indruk als mensen.
Wanneer ze voor een restauratie of om veiligheidsredenen geëvacueerd worden en buiten hun habitat geplaatst, dan staan ze onwezenlijk voor zich uit te staren. In een kille loods staan bisschop Lazarus, twee engelen en drie profeten buitengewoon dicht op elkaar. Je kunt vermoeden dat er in de ruimte tussen die betonnen platen nog veel meer beelden uit onze calvarietuin zijn geplaatst, wachtend op restauratie. Ze proberen zich nog een houding te geven, hun houding te bewaren, maar de foto toont vooral hun droefheid. (foto Felixarchief)
Zondag 20 oktober, 15u, 't Schooltje
Tornianelli (°1970) opent het nieuwe pianoseizoen van het Emmanuel Durlet-Fonds. Edoardo en mevrouw Durlet kennen elkaar sinds 1993, wanneer hij in het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen de “Prijs van de Belgische Muziekpers” behaalde en in…
Lees meer375 blaadjes goud
De Sint-Pauluskerk is altijd een werk van vele handen geweest. Twee van die gouden handen behoorden aan Armand Van Bortel (1920 – 2005). Wat een mooie voornaam trouwens, die hoor je bijna niet meer, sinds…
Lees meerNieuwsbrief
We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.