Boven de hoofden van argeloze musici

gepost op: 25 oktober 2022

Het is alsof de dominicanen het ervoor gedaan hebben in vorige eeuwen. Welk beeld staat er boven de zingende mannenstemmen op het oksaal aan de noordkant mee te luisteren? Juist: de apostel Simon met zijn zaag. Dat kan toch geen toeval zijn?

Wanneer musici in het kerkschip zelf willen repeteren, beneden zo net voor het oksaal, dan kijken ze best niet naar boven, want daar staat de apostel Bartholomeus met zijn mes. Dat wil zeggen: met de restanten van een mes, want zo rond 1840, tijdens een repetitie van een ergerlijke pianist, kon Bartholomeus zich niet meer inhouden en … we besparen u het niet gebeurde verhaal, we krijgen al genoeg reclamaties over onze ontsporende fantasie.

Kijk volgende keer bij uw bezoek eens naar de kleine galerijtjes achter de triforia van het kerkschip, nog boven de apostelen. Van daaruit nam ik deze foto van repeterende musici, recht naar beneden, rakelings langs Bartholomeus. Die keer liep het goed af.

Voor jong en oud!

Zoek de hondjes

gepost op: 29 november 2022

De meeste bezoekers aan de Sint-Pauluskerk zijn enthousiast als ze op hondenjacht gaan in ons gebouw. De zoektocht naar de hondjes van de H. Dominicus is eigenlijk bedoeld voor kinderen, maar die zie je meestal…

Lees meer

Project Aasha heeft uw steun nodig!

Kerstcadeautje nodig?

gepost op: 24 november 2022

De armoede in Nepal is nog altijd schrijnend. ‘project aasha’ steunt de bevolking met kleine, directe projecten. ‘Aasha’ betekent ‘hoop’ en dat is precies wat we met onze werking aan de Nepalese bevolking bieden: hoop…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven