zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 9 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen).

Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar de muziek van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809 – 1847) op het programma. Met ‘Die Hebriden’ en de ‘Schotse Symfonie, nr 3’ brengen de jonge muzikanten erg geliefd en graag gespeeld orkestwerk. Mendelssohn gaf in 1829 een concertreeks in Engeland. Nadien trok hij verder naar de Schotse eilanden. Het eiland Staffa (Binnen-Hebriden) en de basaltgrot Fingal’s Cave maakten zo’n grote indruk op hem dat hij al tijdens de reis het openingsthema van ‘Die Hebriden’ schreef. ‘Die Hebriden’, eerst ‘Zur einsamen Insel’ genoemd, werd opgedragen aan kroonprins Frederik Willem IV van Pruisen (1795 – 1861).

Het Orchestre d’Arts² brengt ook dit keer een begaafd solist mee. Aan de beurt is Bram Nolf (°1970), docent aan het conservatorium van Mons en sinds 1999 solo-althoboïst van het Nationaal Orkest van België. Deze kamermuzikant kiest vaak bewust voor hedendaagse muziek en cross-overprojecten: “De Toverfluit in een note(n)dop” is een mini-Mozart-opera met collega-hoboïst Piet Van Bockstal en actrice Maaike ‘Chantal’ Cafmeyer. Bram Nolf brengt Konzertstück in f-klein voor hobo en orkest, op. 33 van Julius Rietz (1812 – 1877), tijdgenoot én vriend van Mendelssohn.

Praktisch:

Datum: zondag 17 maart
Ingang: via Sint-Paulusstraat 22
Aanvang: 15u, deuren 14u30
Ticket: € 15, betaling op rek.nr. BE15 3631 2226 7530 van ‘Muziek in Sint-Paulus’ vzw met mededeling ‘concert 17 maart’ en naam en e-mailadres. We bevestigen uw betaling per e-mail.
Meer info: info@sintpaulusantwerpen.be

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

zaterdag 27 juli, van 6u tot 18u, 12 uren non-stop muziek

Vexations

gepost op: 07 juni 2024

Met de uitvoering van Vexations in Sint-Paulus zorgen we voor drie primeurs. Voor zover we weten heeft nooit eerder één uitvoerder zich aan het project gewaagd en dan nog wel op verschillende instrumenten én op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven