Zaterdag 27 en zondag 28 augustus van 14u tot 17u

Cultuurweekend in Sint-Paulus! (gratis open voor bezoek)

gepost op: 24 augustus 2022

Sint-Paulus werkt ook dit jaar enthousiast mee aan het cultuurweekend. We laten de organisatoren aan het woord: ‘het Cultuurweekend gaat deze zomer door tijdens het laatste weekend van augustus. Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022 vieren we de kick-off en aankondiging van het nieuwe cultuurseizoen in Antwerpen’.

Tijdens dat weekend kan je de Sint-Paulussite gratis bezoeken, telkens tussen 14u en 17u. We herinneren je er graag aan dat de ingang deze zomer langs de grote poort aan de Sint-Paulusstraat is. Op zaterdag 27 augustus kan je komen luisteren naar orgelmuziek in de kerk en op zondag 28 augustus hebben we een speciaal programma voor je klaar in ’t Schooltje (dat je vindt wanneer je van de tuin het gebouw binnenwandelt).

We bieden aan niet minder dan vier leerlingen van de Kunsthumaniora een podium in ’t Schooltje waar ze alleen op zondag een gevarieerd programma zullen aanbieden. De jonge musici spelen om 14u30, 15u30 en 16u30 op piano, hobo en klarinet. Ondertussen kan je daar rondkijken en luisteren naar wat Sint-Paulus in het najaar van 2022 aan boeiende culturele activiteiten te bieden heeft. Je verneemt er ook hoe je een rondleiding door de Sint-Paulussite kan boeken voor je vereniging of familie of hoe je bij ons aan zinvol vrijwilligerswerk kan doen. Iedereen welkom!

 

Twee grote geesten

Op heterdaad betrapt

gepost op: 24 januari 2023

We vermoedden al enige tijd dat hij ’s nachts in de Sint-Pauluskerk ronddwaalde. Een verfspatje onder de ‘Aanbidding van de herders’, een kleine retouche met nog natte verf aan ‘De geseling’ en een minuscule correctie…

Lees meer

Geen kat die zijn weg vindt

Nummer 1784

gepost op: 17 januari 2023

Prior Peltiers van het voormalige dominicanenklooster in het Schipperskwartier was al meer dan vijf jaar overleden, toen Antwerps belastingontvanger Sicotti in 1827 dacht: ‘We sturen die mens nog eens een aanslagbiljet’. Het verzoek tot betaling…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven