Van alle variëteiten is de dominicaan de populairste

De vliegende dominicaan

gepost op: 19 juli 2022

Bij de Sint-Paulusvrienden beleef je rijke momenten tijdens de vaak boeiende gesprekken met de bezoekers aan Sint-Paulus. Vanmiddag ontmoette ik een man die me zei dat hij iets exclusief wist over de dominicanen waar ik zeker nog nooit van gehoord had. Hij had gelijk.

Terug thuis zocht ik zijn informatie op en stootte vrijwel onmiddellijk op volgende intrigerende zin: “Van alle variëteiten is de dominicaan de populairste. Hij wordt ook wel preekheer genoemd en hij is het uithangbord van het ras.” Het is dus waar wat de man uit Merchtem vertelde: er bestaat een duivensoort, de ‘Gentse kropper’, waarvan een variëteit door de kleurschakering genoemd is naar de kloosterorde.

Ik bespaar je de verdere kenmerken van het ras en verwijs graag naar de website www.gentsekropper.be waar je echt wel alles kunt vinden wat je nog niet wist over de vliegende dominicanen.

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

van 1 juli tot 31 augustus - Zoek de schatkist met Paulientje de bellenblazer

Schat van Vlieg

gepost op: 01 juli 2024

Tijdens de zomervakantie, van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, vrienden op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven