Van alle variëteiten is de dominicaan de populairste

De vliegende dominicaan

gepost op: 19 juli 2022

Bij de Sint-Paulusvrienden beleef je rijke momenten tijdens de vaak boeiende gesprekken met de bezoekers aan Sint-Paulus. Vanmiddag ontmoette ik een man die me zei dat hij iets exclusief wist over de dominicanen waar ik zeker nog nooit van gehoord had. Hij had gelijk.

Terug thuis zocht ik zijn informatie op en stootte vrijwel onmiddellijk op volgende intrigerende zin: “Van alle variëteiten is de dominicaan de populairste. Hij wordt ook wel preekheer genoemd en hij is het uithangbord van het ras.” Het is dus waar wat de man uit Merchtem vertelde: er bestaat een duivensoort, de ‘Gentse kropper’, waarvan een variëteit door de kleurschakering genoemd is naar de kloosterorde.

Ik bespaar je de verdere kenmerken van het ras en verwijs graag naar de website www.gentsekropper.be waar je echt wel alles kunt vinden wat je nog niet wist over de vliegende dominicanen.

Vol spanning

Chiaroscuro

gepost op: 16 augustus 2022

We vertellen aan de bezoekers van de Sint-Pauluskerk dat Pieter Pauwel Rubens de techniek van het clair-obscur bestudeerd heeft in Italië en hem vervolgens heeft toegepast op de vroege werken die hij schilderde voor de…

Lees meer

Dinsdag 16 augustus om 15uur

Orgelconcert met Malcolm Archer FRCO

gepost op: 14 augustus 2022

Op dinsdag 16 augustus mogen we Malcolm Archer (GB) in onze kerk verwelkomen. Archer is een grote naam binnen het organistenlandschap en de kerkmuziek. Zo was hij organist en muziekdirecteur bij drie Engelse kathedralen: Bristol,…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven