Van alle variëteiten is de dominicaan de populairste

De vliegende dominicaan

gepost op: 19 juli 2022

Bij de Sint-Paulusvrienden beleef je rijke momenten tijdens de vaak boeiende gesprekken met de bezoekers aan Sint-Paulus. Vanmiddag ontmoette ik een man die me zei dat hij iets exclusief wist over de dominicanen waar ik zeker nog nooit van gehoord had. Hij had gelijk.

Terug thuis zocht ik zijn informatie op en stootte vrijwel onmiddellijk op volgende intrigerende zin: “Van alle variëteiten is de dominicaan de populairste. Hij wordt ook wel preekheer genoemd en hij is het uithangbord van het ras.” Het is dus waar wat de man uit Merchtem vertelde: er bestaat een duivensoort, de ‘Gentse kropper’, waarvan een variëteit door de kleurschakering genoemd is naar de kloosterorde.

Ik bespaar je de verdere kenmerken van het ras en verwijs graag naar de website www.gentsekropper.be waar je echt wel alles kunt vinden wat je nog niet wist over de vliegende dominicanen.

Opvolger van 'Vlaamse Meesters in Situ'

Vlaamse meesters op hun plek

gepost op: 27 februari 2024

Op veel plaatsen in Vlaanderen kun je kunstwerken bewonderen op de plek waarvoor ze gemaakt zijn. Die parels willen Toerisme Vlaanderen en Openbaar Kunstbezit Vlaanderen (OKV) met ‘Vlaamse meesters op hun plek’ in de kijker…

Lees meer

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven