'Waar hangt er hier eentje?'

Driekoningen

gepost op: 6 januari 2022

Of we ook een schilderij in de kerk hebben hangen met een driekoningentafereel, vroeg een bezoeker. Hij bekeek net vol bewondering naar “De Aanbidding van de Herders” van Pieter Paul Rubens.

Abraham Janssens I (1575-1632) schilderde een driekoningentafereel voor de Sint-Pauluskerk. Het schilderij bevond zich tussen de beelden van de dominicaanse heiligen op het hoogkoor, maar tijdens de Franse revolutie werd het daar weggehaald. Sinds 1803 maakt het paneel deel uit van de collectie van het KMSKA, het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Abraham Janssens is een Vlaamse schilder die vooral bekend staat om zijn grote religieuze en mythologische werken, die de invloed van Caravaggio laten zien. Hij is de toonaangevende historieschilder in Vlaanderen voor de terugkeer van Rubens uit Italië. Abraham Janssens wordt in 1607 deken van het Sint-Lucasgilde.

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven