haka-gewijs
gepost op: 11 juni 2024
Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende deelnemers hadden de uitermate lange tongen opgemerkt van de leeuwen die links en rechts van de preekstoeltrap postvatten en vroegen naar de betekenis. Dat was een vraag waar de gidsen niet op voorbereid waren. Na een leuke breinstorm, met veel gelach en gedetailleerd anatomisch onderzoek van de leeuwen, kwamen we met z’n allen tot de volgende, niet wetenschappelijk onderbouwde verklaring.
Wanneer de priester of predikant de preekstoel beklimt, dan wil je niet dat de duivel stiekem achter hem de trap oploopt. God alleen weet wat voor onzinnige preek het resultaat zou zijn. Dus staan de leeuwen daar om de duivel tegen te houden. Om hun minachting te tonen en de duivel al op voorhand van zijn plan te doen afzien, steken ze hun tong haka-gewijs ver uit. Als hij dan toch nog een stap op de trap zou zetten, dan hebben ze hem vast. Denkt u dat onze theorie niet (helemaal) waar is? Wij lezen graag de uwe! Reageer gerust hier of stuur een mailtje naar info@sintpaulusantwerpen.be
voor 330 gulden
In 1632 was het nieuwe koorgebouw in de Sint-Pauluskerk klaar en kon men beginnen aan het koorgestoelte. De opdracht werd gegeven aan de schrijnwerker Jan de Jupploye, die samenwerkte met beeldsnijders in onderaanneming. Voor zo’n…
Lees meer375 blaadjes goud
De Sint-Pauluskerk is altijd een werk van vele handen geweest. Twee van die gouden handen behoorden aan Armand Van Bortel (1920 – 2005). Wat een mooie voornaam trouwens, die hoor je bijna niet meer, sinds…
Lees meerNieuwsbrief
We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.