Gelukkig zijn er de slechtvalken

Duiven en de kerken…

gepost op: 13 juni 2023

… ‘(not) a match made in heaven’. We zijn ze liever kwijt dan rijk. Ze zetten muren, beelden, daken, … onder laagje ‘witte verf’. Wanneer je ze dan ook nog eens tegenkomt in de calvarietuin, genietend van het zonnetje boven op een beeld, dan wil je die het liefst direct wegjagen.

Toch heeft zo’n duif op het hoofd van een engel iets aandoenlijks én betekenisvol, zeker voor een kerk: de Heilige Geest is neergedaald! Je trekt de lijn door naar de Heilige Geest bovenop het hoofd van Maria in het Lam Gods van Jan Van Eyck.

De duif poseert mooi en je kan rustig een foto nemen. Uiteindelijk kom je te dicht en ze vliegt weg. Je denkt nog ‘spijtig’ maar dan zie je die fijne witte streep uit de haren van de engel lopen. Gelukkig hebben we onze slechtvalken in de klokkentoren.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven