Gelukkig zijn er de slechtvalken

Duiven en de kerken…

gepost op: 13 juni 2023

… ‘(not) a match made in heaven’. We zijn ze liever kwijt dan rijk. Ze zetten muren, beelden, daken, … onder laagje ‘witte verf’. Wanneer je ze dan ook nog eens tegenkomt in de calvarietuin, genietend van het zonnetje boven op een beeld, dan wil je die het liefst direct wegjagen.

Toch heeft zo’n duif op het hoofd van een engel iets aandoenlijks én betekenisvol, zeker voor een kerk: de Heilige Geest is neergedaald! Je trekt de lijn door naar de Heilige Geest bovenop het hoofd van Maria in het Lam Gods van Jan Van Eyck.

De duif poseert mooi en je kan rustig een foto nemen. Uiteindelijk kom je te dicht en ze vliegt weg. Je denkt nog ‘spijtig’ maar dan zie je die fijne witte streep uit de haren van de engel lopen. Gelukkig hebben we onze slechtvalken in de klokkentoren.

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

zaterdag 27 juli, van 6u tot 18u, 12 uren non-stop muziek

Vexations

gepost op: 07 juni 2024

Met de uitvoering van Vexations in Sint-Paulus zorgen we voor drie primeurs. Voor zover we weten heeft nooit eerder één uitvoerder zich aan het project gewaagd en dan nog wel op verschillende instrumenten én op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven