Don't laugh, don't laugh

Een Aziatisch kerstverhaal

gepost op: 27 december 2021

Voordat we ze konden tegenhouden beklom een commando Noord-Koreanen de toren van Sint-Paulus, terwijl ze ons onder schot hielden en riepen: “Don’t laugh, don’t laugh”. Toen we prompt van de weeromstuit in een lach schoten werd de sfeer grimmig.

We vluchtten naar de Lourdestuin en konden vandaar zien dat het commando een communistische vlag aan onze toren bevestigde. Toen de mannen beneden kwamen werd de sfeer meer ontspannen, maar nu zitten we wel met die vlag. We hebben ze een kop koffie gemaakt en toen vertelden ze dat het een eerbetoon was voor de vader van hun grote leider die tien jaar geleden gestorven is. Hun grote leider heeft per ongeluk elf dagen rouw afgekondigd, hij had zich misrekend en de Noord-Koreanen mogen ook niet lachen op straat tijdens die periode. Politieagenten controleren of voorbijgangers wel bedroefd genoeg kijken. En wij maar zagen over de coronamaatregelen.

Sint-Paulus vierde Kerstmis onder een communistische vlag. Na Nieuwjaar mogen we terug lachen.

Alle gekheid op een stokje: een van de hermenbeelden op de toren vertoont barsten. Om erger te vermijden heeft de kerkraad beslist dit beeld in te pakken totdat de werken aan de buitenrestauratie kunnen beginnen.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven