Een graf vol bloemen

Een echt Storyverhaal

gepost op: 11 oktober 2022

Emile Claus wordt geboren in Sint-Eloois-Vijve (1849). Hij studeert schilderkunst aan de academie van Antwerpen. In 1882 oogst Emile een eerste succes met het doek “Hanengevecht in Vlaanderen”, dat op het Parijse Salon wordt tentoongesteld. Net voor hij in 1883 naar Astene verhuist, maakt hij nog enkele tekeningen van Antwerpen. De Schelde met de Sint-Pauluskerk op de achtergrond mocht niet ontbreken. In 1886 huwt hij met Charlotte Dufaux.

Emile zal een belangrijke vertegenwoordiger worden van het impressionisme in België. Na zijn studiereizen naar Frankrijk en onder invloed van Claude Monet evolueert hij naar het luminisme. In 1891 schildert hij “De ijsvogels”. Bij het zien van dit schilderij besluit de 26 jaar jongere kunstenares Jenny Montigny bij hem les te volgen. Ze wordt zijn minnares.

Emile Claus sterft in 1924, hij wordt begraven in Astene op het gemeentelijke kerkhof. Maar zijn vrouw liet hem ontgraven en begraven in zijn eigen tuin, omdat zijn minnares, het graf telkens vol bloemen kwam leggen.

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

van 1 juli tot 31 augustus - Zoek de schatkist met Paulientje de bellenblazer

Schat van Vlieg

gepost op: 01 juli 2024

Tijdens de zomervakantie, van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, vrienden op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven