Een graf vol bloemen

Een echt Storyverhaal

gepost op: 11 oktober 2022

Emile Claus wordt geboren in Sint-Eloois-Vijve (1849). Hij studeert schilderkunst aan de academie van Antwerpen. In 1882 oogst Emile een eerste succes met het doek “Hanengevecht in Vlaanderen”, dat op het Parijse Salon wordt tentoongesteld. Net voor hij in 1883 naar Astene verhuist, maakt hij nog enkele tekeningen van Antwerpen. De Schelde met de Sint-Pauluskerk op de achtergrond mocht niet ontbreken. In 1886 huwt hij met Charlotte Dufaux.

Emile zal een belangrijke vertegenwoordiger worden van het impressionisme in België. Na zijn studiereizen naar Frankrijk en onder invloed van Claude Monet evolueert hij naar het luminisme. In 1891 schildert hij “De ijsvogels”. Bij het zien van dit schilderij besluit de 26 jaar jongere kunstenares Jenny Montigny bij hem les te volgen. Ze wordt zijn minnares.

Emile Claus sterft in 1924, hij wordt begraven in Astene op het gemeentelijke kerkhof. Maar zijn vrouw liet hem ontgraven en begraven in zijn eigen tuin, omdat zijn minnares, het graf telkens vol bloemen kwam leggen.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven