zondag 21 april, Erfgoeddag (gratis)

Erfgoeddag: thuis in Paulus

gepost op: 16 april 2024

Zak zondag 21 april tussen 14u en 17u af naar Sint-Paulus, waar onze vrijwilligers zich altijd een beetje ‘thuis’ voelen. Een huis wordt levend als mensen er samenkomen. Hoe verschillend we ook zijn, we voelen ons goed in onze Sint-Paulusgemeenschap, elk op zijn manier. Daarom stellen alle geledingen zich aan de bezoeker voor:

Een jonge gemeenschap dominicanen. Eeuwenoude broederschappen, in zwarte tabbaard vertellen hun verhaal, de kapel van de Rozenkrans en die van het Heilig sacrament. Muziek in Sint-Paulus vzw zorgt het hele jaar door voor muziek in onze kerk. Op de uren breng titularis-organist Bart Rodyns een streepje muziek op het orgel. De gidsen van de Sint-Paulusvrienden vertellen in korte gidsbeurten (op het halfuur) het verhaal van de kerk. De redactieploeg maakt wekelijks een nieuwsbrief, Facebook-berichtjes en tweemaandelijks PauLLus, een magazine vol boeiende historische, religieuze en muzikale bijdragen. Het Studium Generale knoopt aan bij een eeuwenoude traditie om eminente sprekers uit te nodigen voor lezingen met een kritische reflectie. De Vincentiusgroep draagt zorg voor het caritatieve werk in onze stad. Vrijwilligers van de technische ploeg vertellen u over hun werk, de kerkraad staat klaar met info over de komende restauratie.

We organiseren die dag ook een tombola voor het goede doel, met name de werking van Vincentius. Win een mooie oude prentkaart of zelfs een boek of een cadeaubon. Verder proberen we onze jonge bezoekers al warm te maken voor onze volgende zomereditie van ‘Schatten van Vlieg’ rond het thema ‘Proeven’. Paullus is voortdurend op zoek naar goede pennen. Breng die dag een zelfgeschreven en origineel artikel mee over onze kerk, onze geschiedenis, onze parochie, ons geloof. Het beste werkje krijgt een plek in onze volgende Paullus. Je mag het natuurlijk ook digitaal bezorgen aan onze redactie.

Geen geleding, maar wel een fijne partner is het Emmanuel Durlet Fonds dat regelmatig concerten organiseert in Sint-Paulus. Ze stellen zich voor in t’ Schooltje waar verschillende solisten in de loop van de namiddag komen spelen: gratis muzikale pareltjes op hoog niveau.

2 juni Sacramentsdag

525 jaar Kapel van Venerabel

gepost op: 28 mei 2024

Het broederschap van het Venerabel (het H. Sacrament) viert op zondag 2 juni Sacramentsdag. Dit jaar heeft de viering een extra dimensie, want de kapel bestaat al minstens 525 jaar. De Kapel van Venerabel in…

Lees meer

een 'een reservoir van zes voet lang’

Hulde aan onze pompiers

gepost op: 21 mei 2024

In 1679 teisterde een grote brand onze Sint-Pauluskerk. Vooral het westelijke deel was beschadigd, maar wat verderop ging ook het toenmalige kerktorentje in de vlammen op, het stond er ocharmen net geen 50 jaar. ‘Elk…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven