Mix van schoonheid, vertellingen en muziek

Geslaagd cultuurweekend in Sint-Paulus!

gepost op: 1 september 2021

Meer dan 1.000 bezoekers verkenden het culturele herfstprogramma van de Sint-Pauluskerk tijdens het voorbije weekend. We boden hen een mix van schoonheid, vertellingen en muziek.

Gidsen van de Sint-Paulusvrienden verduidelijkten de betekenis van de calvarietuin voor gelovigen van vroeger en nu en vertelden over de schoonheid van de Lourdestuin en haar geschiedenis. Bezoekers zochten mee naar sporen van Lepanto in de Sint-Pauluskerk tijdens een rondleiding en luisterden aansluitend naar een voorproefje van het verhaal van een galeislaaf tijdens Lepanto, begeleid door ons historische orgel.

Dat orgel kwam volop aan bod op zondag, wanneer het bespeeld werd en gidsen afwisselend uitleg gaven over dat magnifieke instrument. De meeste bezoekers kwamen voor de open repetitie in de namiddag, als aanloop tot het schitterende avondconcert, georganiseerd door Muziek in Sint-Paulus. De repetitie werd telkens onderbroken door applaus, wat door de uitvoerders onwennig maar met plezier in ontvangst werd genomen.

Het was de eerste keer dat dit Antwerpse cultuurweekend werd georganiseerd en het werd een heel mooie ervaring voor bezoekers en organisatoren!

Geen nood als u er niet kon bij zijn: de Sint-Paulusvrienden openen vanaf vandaag elke dag in september de deuren van de kerk en de calvarietuin, van 14u tot 17u. Aan de balie vindt u de flyers met info over ons najaarsprogramma en er zijn altijd vriendelijke medewerkers aanwezig die u met plezier wijzen op de betekenis van kunstwerken in de kerk en de calvarietuin. Hartelijk welkom!

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven