Mix van schoonheid, vertellingen en muziek

Geslaagd cultuurweekend in Sint-Paulus!

gepost op: 1 september 2021

Meer dan 1.000 bezoekers verkenden het culturele herfstprogramma van de Sint-Pauluskerk tijdens het voorbije weekend. We boden hen een mix van schoonheid, vertellingen en muziek.

Gidsen van de Sint-Paulusvrienden verduidelijkten de betekenis van de calvarietuin voor gelovigen van vroeger en nu en vertelden over de schoonheid van de Lourdestuin en haar geschiedenis. Bezoekers zochten mee naar sporen van Lepanto in de Sint-Pauluskerk tijdens een rondleiding en luisterden aansluitend naar een voorproefje van het verhaal van een galeislaaf tijdens Lepanto, begeleid door ons historische orgel.

Dat orgel kwam volop aan bod op zondag, wanneer het bespeeld werd en gidsen afwisselend uitleg gaven over dat magnifieke instrument. De meeste bezoekers kwamen voor de open repetitie in de namiddag, als aanloop tot het schitterende avondconcert, georganiseerd door Muziek in Sint-Paulus. De repetitie werd telkens onderbroken door applaus, wat door de uitvoerders onwennig maar met plezier in ontvangst werd genomen.

Het was de eerste keer dat dit Antwerpse cultuurweekend werd georganiseerd en het werd een heel mooie ervaring voor bezoekers en organisatoren!

Geen nood als u er niet kon bij zijn: de Sint-Paulusvrienden openen vanaf vandaag elke dag in september de deuren van de kerk en de calvarietuin, van 14u tot 17u. Aan de balie vindt u de flyers met info over ons najaarsprogramma en er zijn altijd vriendelijke medewerkers aanwezig die u met plezier wijzen op de betekenis van kunstwerken in de kerk en de calvarietuin. Hartelijk welkom!

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven