een kleine stemvork

Goed gestemd

gepost op: 30 augustus 2022

Paulus Feest! Sinds 26 juni ligt weeral een volledige zomervakantie achter ons. We delen toch nog graag het mooie bericht dat Filip Ceulemans van Kerk & Leven Vlaanderen schreef, n.a.v. één van onze foto’s van het wijkfeest. De tekst werd gepubliceerd op 9 augustus:

‘Schoonheid zit hem vaak in de details. Uiteraard is het altijd leuk om een volle kerk te zien, zoals hier de Antwerpse Sint-Pauluskerk. Naar aanleiding van het feest van Sint-Paulus zakten vierhonderd inwoners van het Schipperskwartier en omliggende stadswijken af naar de kerk voor een concert aangeboden door de kerkraad. Hoe mooi de muziek wel was, kunnen we met een foto niet laten horen. Maar dat instrumenten en muzikanten goed waren gestemd, valt wel af te leiden uit dat kleine detail. Op de preekstoel, naast het notenboek, ligt een kleine stemvork. Hoe klein ook, ze maakt dat de muziek harmonieus klinkt. Of de stemvork ook maakte dat het publiek goed gestemd – lees: goed bij stem – was, weten we niet. Maar dat de toehoorders door de goed gestemde muzikanten goed gestemd – lees: opgewekt – waren, dat staat buiten kijf’.

Sorry voor het ongemak

25 september – Kerk uitzonderlijk gesloten

gepost op: 23 september 2022

Op zondag 25 september zal de kerk uitzonderlijk gesloten zijn voor toeristisch bezoek.  

Lees meer

Vanop iemand zijn dak

Torens van Antwerpen

gepost op: 20 september 2022

Het is altijd een gunst wanneer je vanop iemand zijn dak of vanuit zijn zolderkamer een foto van de Sint-Pauluskerk mag maken. Vanop enige afstand zie je de kerk immers volledig en als je zoals…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven