De plek waar Christus gekruisigd werd

Golgotha

gepost op: 26 juni 2021

De plek waar Christus gekruisigd werd lag op een hoogte, een berg, met de naam Golgotha. Dat was al voor Christus vanouds een begraafplaats, zo oud dat zelfs Adam er begraven lag. Althans volgens een Joodse overlevering, waarvan kerkvader Origenes gewag maakt.

In onze Calvarietuin zie je op de berg het exacte moment dat Christus aan het kruis stierf. De aarde beefde en de doden kwamen uit hun graf. Adam deed dat ook en aan de voet van het kruis in onze tuin zie je dan ook de schedel en de knoken van de eerste man op de aarde.

Natuurlijk hebben we ook binnen in de Sint-Pauluskerk verscheidene afbeeldingen van de kruisiging, met Maria aan de rechterzijde van haar Zoon en Johannes aan de andere kant. Voor zover ik weet is er nochtans maar één in de kerk waar ook Adam even bovenkomt en die scène staat op de foto. Het is een fragment van het gestoelte van de Broederschap van de Heilige Rozenkrans, vlakbij de Mariakapel.

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven