Pakhoed

Het glazen huis

gepost op: 14 juni 2022

De oudere bewoners in onze parochie spreken nog steeds van het glazen huis. Daarmee bedoelen ze het gebouw op de hoek van Lange Koepoortstraat en Sint-Paulusstraat, nu een Delhaize supermarkt die 7 dagen op 7 open is.
In 1938 liet scheepvaartagent Philippus Van Ommeren een modernistisch kantoorgebouw optrekken voor zijn firma Van Ommeren Comptoir Maritime Anversoise naar een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Brinkman en Van den Broek. De rederij Van Ommeren was in 1839 in Rotterdam opgericht. In 1999 fuseerde Van Ommeren met de firma Pakhoed en werd de rederij omgedoopt tot Vopak.
Het gebouw bezit bouwelementen die hun tijd ver vooruit waren: een stalengevel bekleed met glas, een ronde betonnen binnenstructuur en een strakke lijnvoering. Het gebouw stond er een tijdje verlaten bij en kreeg in 2012 een grondige renovatie.

Vanaf 1 juli

Vakantie in eigen stad

gepost op: 01 juli 2022

Vanaf vandaag, 1 juli, kunt u de Sint-Paulussite (kerk, kloostergangen en tuinen) gratis toeristisch bezoeken met uw A-kaart. We hebben speciaal voor dit moment gekozen om het initiatief te lanceren. Zeg nu zelf, tijdens een…

Lees meer

Wat een prachtige dag!

Paulus feestte

gepost op: 28 juni 2022

Op zondag 26 juni verdween de regen wonderbaarlijk en de schoongespoelde lucht brak open voor de eerste editie van Paulus Feest. Vierhonderd inwoners van het Schipperskwartier en omliggende stadsdelen hadden zich ingeschreven voor het concert…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven