Pakhoed

Het glazen huis

gepost op: 14 juni 2022

De oudere bewoners in onze parochie spreken nog steeds van het glazen huis. Daarmee bedoelen ze het gebouw op de hoek van Lange Koepoortstraat en Sint-Paulusstraat, nu een Delhaize supermarkt die 7 dagen op 7 open is.
In 1938 liet scheepvaartagent Philippus Van Ommeren een modernistisch kantoorgebouw optrekken voor zijn firma Van Ommeren Comptoir Maritime Anversoise naar een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Brinkman en Van den Broek. De rederij Van Ommeren was in 1839 in Rotterdam opgericht. In 1999 fuseerde Van Ommeren met de firma Pakhoed en werd de rederij omgedoopt tot Vopak.
Het gebouw bezit bouwelementen die hun tijd ver vooruit waren: een stalengevel bekleed met glas, een ronde betonnen binnenstructuur en een strakke lijnvoering. Het gebouw stond er een tijdje verlaten bij en kreeg in 2012 een grondige renovatie.

'net zoals een mens'

Dominicaanse knoop

gepost op: 25 juli 2024

Uw geliefde Facebookpagina volgt beroepshalve de pagina’s van vele dominicanenkloosters in de hele wereld. Die mannen en vrouwen zitten echt overal. Zo vonden we deze foto bij Quang Tran in Vietnam. Twee dominicanen bestuderen aandachtig…

Lees meer

Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven