Pakhoed

Het glazen huis

gepost op: 14 juni 2022

De oudere bewoners in onze parochie spreken nog steeds van het glazen huis. Daarmee bedoelen ze het gebouw op de hoek van Lange Koepoortstraat en Sint-Paulusstraat, nu een Delhaize supermarkt die 7 dagen op 7 open is.
In 1938 liet scheepvaartagent Philippus Van Ommeren een modernistisch kantoorgebouw optrekken voor zijn firma Van Ommeren Comptoir Maritime Anversoise naar een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Brinkman en Van den Broek. De rederij Van Ommeren was in 1839 in Rotterdam opgericht. In 1999 fuseerde Van Ommeren met de firma Pakhoed en werd de rederij omgedoopt tot Vopak.
Het gebouw bezit bouwelementen die hun tijd ver vooruit waren: een stalengevel bekleed met glas, een ronde betonnen binnenstructuur en een strakke lijnvoering. Het gebouw stond er een tijdje verlaten bij en kreeg in 2012 een grondige renovatie.

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven