Pakhoed

Het glazen huis

gepost op: 14 juni 2022

De oudere bewoners in onze parochie spreken nog steeds van het glazen huis. Daarmee bedoelen ze het gebouw op de hoek van Lange Koepoortstraat en Sint-Paulusstraat, nu een Delhaize supermarkt die 7 dagen op 7 open is.
In 1938 liet scheepvaartagent Philippus Van Ommeren een modernistisch kantoorgebouw optrekken voor zijn firma Van Ommeren Comptoir Maritime Anversoise naar een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Brinkman en Van den Broek. De rederij Van Ommeren was in 1839 in Rotterdam opgericht. In 1999 fuseerde Van Ommeren met de firma Pakhoed en werd de rederij omgedoopt tot Vopak.
Het gebouw bezit bouwelementen die hun tijd ver vooruit waren: een stalengevel bekleed met glas, een ronde betonnen binnenstructuur en een strakke lijnvoering. Het gebouw stond er een tijdje verlaten bij en kreeg in 2012 een grondige renovatie.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven