Met wel twee reliekcertificaten

Het hooi in de kribbe

gepost op: 21 december 2021

Zoals alle jaren staat er een mooie kerststal in de Sint-Pauluskerk. Een paar weken voor de kerst worden de beelden uit de oude sacristiekasten gehaald. Een aantal vrijwilligers bouwen de stal en zetten de beelden op hun plaats. Behalve het kindje Jezus dat wordt door de pastoor met de middernachtmis in de kribbe gelegd.

De beelden gaan al heel lang mee maar zijn niet direct werelderfgoed. En toch bezit de Sint-Pauluskerk iets uit het kerstgebeuren dat geen enkele andere kerk bezit. De Sint-Pauluskerk bezit een reliek met hooi uit de kribbe van Jezus.

Het klinkt ongeloofwaardig maar bij de reliek zijn twee reliekcertificaten gedateerd 1725 en 1726 uit Rome. De bisschop van Antwerpen Peter Josef de Francken-Sierstorf verleende in 1726 een vereringstoelating. De Sint-Pauluskerk is geen gewone kerk laat dat duidelijke zijn.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven