Met wel twee reliekcertificaten

Het hooi in de kribbe

gepost op: 21 december 2021

Zoals alle jaren staat er een mooie kerststal in de Sint-Pauluskerk. Een paar weken voor de kerst worden de beelden uit de oude sacristiekasten gehaald. Een aantal vrijwilligers bouwen de stal en zetten de beelden op hun plaats. Behalve het kindje Jezus dat wordt door de pastoor met de middernachtmis in de kribbe gelegd.

De beelden gaan al heel lang mee maar zijn niet direct werelderfgoed. En toch bezit de Sint-Pauluskerk iets uit het kerstgebeuren dat geen enkele andere kerk bezit. De Sint-Pauluskerk bezit een reliek met hooi uit de kribbe van Jezus.

Het klinkt ongeloofwaardig maar bij de reliek zijn twee reliekcertificaten gedateerd 1725 en 1726 uit Rome. De bisschop van Antwerpen Peter Josef de Francken-Sierstorf verleende in 1726 een vereringstoelating. De Sint-Pauluskerk is geen gewone kerk laat dat duidelijke zijn.

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

zaterdag 27 juli, van 6u tot 18u, 12 uren non-stop muziek

Vexations

gepost op: 07 juni 2024

Met de uitvoering van Vexations in Sint-Paulus zorgen we voor drie primeurs. Voor zover we weten heeft nooit eerder één uitvoerder zich aan het project gewaagd en dan nog wel op verschillende instrumenten én op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven