Met wel twee reliekcertificaten

Het hooi in de kribbe

gepost op: 21 december 2021

Zoals alle jaren staat er een mooie kerststal in de Sint-Pauluskerk. Een paar weken voor de kerst worden de beelden uit de oude sacristiekasten gehaald. Een aantal vrijwilligers bouwen de stal en zetten de beelden op hun plaats. Behalve het kindje Jezus dat wordt door de pastoor met de middernachtmis in de kribbe gelegd.

De beelden gaan al heel lang mee maar zijn niet direct werelderfgoed. En toch bezit de Sint-Pauluskerk iets uit het kerstgebeuren dat geen enkele andere kerk bezit. De Sint-Pauluskerk bezit een reliek met hooi uit de kribbe van Jezus.

Het klinkt ongeloofwaardig maar bij de reliek zijn twee reliekcertificaten gedateerd 1725 en 1726 uit Rome. De bisschop van Antwerpen Peter Josef de Francken-Sierstorf verleende in 1726 een vereringstoelating. De Sint-Pauluskerk is geen gewone kerk laat dat duidelijke zijn.

omwille van vandalisme

Sluiting ingang Veemarkt op zondagochtend

gepost op: 26 januari 2022

Ons kerkgebouw werd zondag 23 januari jl. het slachtoffer van een verwerpelijke daad van agressief vandalisme. Een muurschildering achteraan werd met bloed besmeurd. De feiten werden aangegeven bij de Politie en het onderzoek tegen de…

Lees meer

juni 1679

Blikseminslag

gepost op: 25 januari 2022

In juni 1679 vernielt de bliksem een deel van het dak, een daktorentje, de voorgevel en het gewelf van de Sint-Pauluskerk. Pater Bernardus De Jonghe bracht verslag uit: ‘Pater Martinus Van den Eynden ( 1646-1720),…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven