aaargh !!!!

Hitchcock in Sint-Paulus

gepost op: 10 oktober 2023

Na afloop van een avondconcert of evenement controleert en sluit een gemotiveerde groep vrijwilligers de Sint-Paulussite. De ene gaat naar links, de andere naar rechts, een derde rechtdoor en zo komen alle deuren en sloten aan de beurt, voordat ten slotte de alarmen worden geactiveerd.

De kerk en de kloostergangen worden nooit helemaal stil. Het vele houtwerk kraakt als de temperatuur zakt, de lampen tikken nog lang na het doven en de ‘vent du pôle Nord dans la rue Saint-Paul’ (Max Elskamp) doet onmerkbaar, maar wel hoorbaar, onvermoede objecten in het gebouw bewegen.

Als er nog maar één lamp brandt en je passeert de heilige Lucia, die nu in de pandgang staat, dan wordt het pas echt eng. Je collega’s staan al in de tuin op je te wachten, een geluid op de binnenkoer van het klooster doet je naar de muur kijken en dan… aaargh. Alfred Hitchcock zou er een prachtige scène uit gepuurd hebben.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven