aaargh !!!!

Hitchcock in Sint-Paulus

gepost op: 10 oktober 2023

Na afloop van een avondconcert of evenement controleert en sluit een gemotiveerde groep vrijwilligers de Sint-Paulussite. De ene gaat naar links, de andere naar rechts, een derde rechtdoor en zo komen alle deuren en sloten aan de beurt, voordat ten slotte de alarmen worden geactiveerd.

De kerk en de kloostergangen worden nooit helemaal stil. Het vele houtwerk kraakt als de temperatuur zakt, de lampen tikken nog lang na het doven en de ‘vent du pôle Nord dans la rue Saint-Paul’ (Max Elskamp) doet onmerkbaar, maar wel hoorbaar, onvermoede objecten in het gebouw bewegen.

Als er nog maar één lamp brandt en je passeert de heilige Lucia, die nu in de pandgang staat, dan wordt het pas echt eng. Je collega’s staan al in de tuin op je te wachten, een geluid op de binnenkoer van het klooster doet je naar de muur kijken en dan… aaargh. Alfred Hitchcock zou er een prachtige scène uit gepuurd hebben.

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

van 1 juli tot 31 augustus - Zoek de schatkist met Paulientje de bellenblazer

Schat van Vlieg

gepost op: 01 juli 2024

Tijdens de zomervakantie, van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, vrienden op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven