een extra Atelier

Hoe kunnen we vandaag over ‘de realis praesentia’ denken ?

gepost op: 15 november 2022

Op dinsdag 22 november organiseren we om 19uur in de crypte een extra Studium Generale Atelier

Studium Generale organiseert een uitzonderlijk atelier volgende week dinsdag over de ‘realis praesentia’, de aanwezigheid van Jezus in de eucharistie. Spreker is Joris Geldhof, hoogleraar liturgische studies en sacramentele theologie aan de KU Leuven.

De lezing van professor Geldhof vormt een aanvulling op het atelier van 22 juni van dit jaar toen hij en Reimund Bieringer hun licht lieten schijnen op deze intrigerende kwestie. Door tijdsdruk was het voor Geldhof niet mogelijk het laatste deel van zijn uiteenzetting te brengen. Dat gebeurt dus alsnog.
Deze keer geen vespers of broodjes vooraf, de deuren gaan open om 19u, de voordracht start om 19u30. Inschrijven via studiumgenerale@outlook.be, ten laatste op 19 november. Anthon Milh o.p. zorgt voor de inleiding.

 

Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…

Lees meer

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven