een extra Atelier

Hoe kunnen we vandaag over ‘de realis praesentia’ denken ?

gepost op: 15 november 2022

Op dinsdag 22 november organiseren we om 19uur in de crypte een extra Studium Generale Atelier

Studium Generale organiseert een uitzonderlijk atelier volgende week dinsdag over de ‘realis praesentia’, de aanwezigheid van Jezus in de eucharistie. Spreker is Joris Geldhof, hoogleraar liturgische studies en sacramentele theologie aan de KU Leuven.

De lezing van professor Geldhof vormt een aanvulling op het atelier van 22 juni van dit jaar toen hij en Reimund Bieringer hun licht lieten schijnen op deze intrigerende kwestie. Door tijdsdruk was het voor Geldhof niet mogelijk het laatste deel van zijn uiteenzetting te brengen. Dat gebeurt dus alsnog.
Deze keer geen vespers of broodjes vooraf, de deuren gaan open om 19u, de voordracht start om 19u30. Inschrijven via studiumgenerale@outlook.be, ten laatste op 19 november. Anthon Milh o.p. zorgt voor de inleiding.

 

lezing op 23 april, 19u - dagboek over het beleg en de inname van de stad in 1629’

Michaël Ophovius, bisschop van ’s-Hertogenbosch

gepost op: 12 april 2024

Augustus 1629. Prins Frederik Hendrik ligt met zijn Staatse troepen al drie maanden voor de poorten van ’s-Hertogenbosch. Terwijl de stad onder vuur ligt, houdt bisschop Michaël Ophovius een dagboek bij. In het Latijn tekent…

Lees meer

gratis toegang

Trage Sint-Paulus

gepost op: 09 april 2024

Zaterdag 13 april gaan vier Antwerpse monumentale kerken en vier Antwerpse musea in slow motion. Missie: mensen helpen om zelf het plezier van kijken naar en houden van kunst te ontdekken. Rustig aan, tijdens Slow…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven