een extra Atelier

Hoe kunnen we vandaag over ‘de realis praesentia’ denken ?

gepost op: 15 november 2022

Op dinsdag 22 november organiseren we om 19uur in de crypte een extra Studium Generale Atelier

Studium Generale organiseert een uitzonderlijk atelier volgende week dinsdag over de ‘realis praesentia’, de aanwezigheid van Jezus in de eucharistie. Spreker is Joris Geldhof, hoogleraar liturgische studies en sacramentele theologie aan de KU Leuven.

De lezing van professor Geldhof vormt een aanvulling op het atelier van 22 juni van dit jaar toen hij en Reimund Bieringer hun licht lieten schijnen op deze intrigerende kwestie. Door tijdsdruk was het voor Geldhof niet mogelijk het laatste deel van zijn uiteenzetting te brengen. Dat gebeurt dus alsnog.
Deze keer geen vespers of broodjes vooraf, de deuren gaan open om 19u, de voordracht start om 19u30. Inschrijven via studiumgenerale@outlook.be, ten laatste op 19 november. Anthon Milh o.p. zorgt voor de inleiding.

 

Voor jong en oud!

Zoek de hondjes

gepost op: 29 november 2022

De meeste bezoekers aan de Sint-Pauluskerk zijn enthousiast als ze op hondenjacht gaan in ons gebouw. De zoektocht naar de hondjes van de H. Dominicus is eigenlijk bedoeld voor kinderen, maar die zie je meestal…

Lees meer

Project Aasha heeft uw steun nodig!

Kerstcadeautje nodig?

gepost op: 24 november 2022

De armoede in Nepal is nog altijd schrijnend. ‘project aasha’ steunt de bevolking met kleine, directe projecten. ‘Aasha’ betekent ‘hoop’ en dat is precies wat we met onze werking aan de Nepalese bevolking bieden: hoop…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven