'ons Mia'

Koffie, een duivels drankje

gepost op: 5 december 2023

Paus Clemens VIII (1592-1605), de opvolger van paus Innocentius IX die slechts 62 dagen regeerde, is de geschiedenis ingegaan als de eerste paus die zijn zegen gaf over het nuttigen van koffie. Koffie werd tot dan toe als een typisch Turkse en islamitische en dus duivelse drank beschouwd. Voor moslims zou koffie het gemis – want verboden – aan alcohol compenseren.

Clemens VIII was de eerste paus die zelf koffie dronk en hij vond het naar verluidt zo lekker dat hij het ‘zonde’ vond om christenen het gebruik ervan te verbieden. Meer dan 400 jaar later zorgt ‘ons Mia’ elke morgen voor de koffie op Sint-Paulus. Geen slappe koffie, geen sterke koffie, koffie zoals alleen Mia die kan zetten. Met een knipoog naar de paus.

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

van 1 juli tot 31 augustus - Zoek de schatkist met Paulientje de bellenblazer

Schat van Vlieg

gepost op: 01 juli 2024

Tijdens de zomervakantie, van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, vrienden op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven