voetgangers zonder vleugels

Madonna del Rosario kijkt even naar links

gepost op: 9 mei 2023

Hebt u zich ook al eens afgevraagd hoe Jezus, Maria en al die mensen op onze schilderijen uw geliefde Sint-Pauluskerk eigenlijk zien? Ze hebben meestal een uniek gezichtspunt, dat volledig anders is dan dat van ons, voetgangers zonder vleugels, zitters op lage stoelen.

Wel, we vragen het aan de Rozenkransmadonna van het grote schilderij aan het Maria-altaar. We staan de laatste tijd bij haar op een goed blaadje, dan durf je al eens iets meer. Haar beschrijving van wat zij vanop haar plek ziet is zo accuraat, dat de foto zich als het ware vanzelf toont.

Links kijkt ze pal op een getorste zuil van het altaar, waar twee blote cherubijntjes haar nogal oneerbiedig de rug toekeren. Amper iets verder staat Rosa van Lima, die ongeveer 360 jaar geleden Jezus even mocht vasthouden van Maria. Wat is ‘even’ in de Sint-Pauluskerk, die tijdloze tempel? Maria doet alsof ze niet weet dat de tijd is blijven stilstaan en laat die twee nog ‘even’ gelukkig zijn.

Volgende keer kijken we met Maria rechtuit, de noordelijke zijbeuk in. Dan wordt het pas echt spectaculair.

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven