voetgangers zonder vleugels

Madonna del Rosario kijkt even naar links

gepost op: 9 mei 2023

Hebt u zich ook al eens afgevraagd hoe Jezus, Maria en al die mensen op onze schilderijen uw geliefde Sint-Pauluskerk eigenlijk zien? Ze hebben meestal een uniek gezichtspunt, dat volledig anders is dan dat van ons, voetgangers zonder vleugels, zitters op lage stoelen.

Wel, we vragen het aan de Rozenkransmadonna van het grote schilderij aan het Maria-altaar. We staan de laatste tijd bij haar op een goed blaadje, dan durf je al eens iets meer. Haar beschrijving van wat zij vanop haar plek ziet is zo accuraat, dat de foto zich als het ware vanzelf toont.

Links kijkt ze pal op een getorste zuil van het altaar, waar twee blote cherubijntjes haar nogal oneerbiedig de rug toekeren. Amper iets verder staat Rosa van Lima, die ongeveer 360 jaar geleden Jezus even mocht vasthouden van Maria. Wat is ‘even’ in de Sint-Pauluskerk, die tijdloze tempel? Maria doet alsof ze niet weet dat de tijd is blijven stilstaan en laat die twee nog ‘even’ gelukkig zijn.

Volgende keer kijken we met Maria rechtuit, de noordelijke zijbeuk in. Dan wordt het pas echt spectaculair.

Gratis bezoek

Pinksteren

gepost op: 28 mei 2023

Omwille van de hoogdag van Pinksteren is de kerk vandaag, zondag 28 mei gratis te bezoeken.

Lees meer

in tijden van biechthoogconjunctuur

Biechtstoel voor overspel

gepost op: 23 mei 2023

We krijgen een kleurrijk en bont gezelschap over onze vloer tijdens de bezoekersuren. Tal van nationaliteiten: van China over Israël en Roemenië tot Portugal. Veel Nederlanders ook. Onlangs een groepje jonge noorderburen begeesterd door onze…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven