besnord en breed lachend

Masekerade in de kloostergang

gepost op: 19 april 2022

We stellen ons het kloosterleven ernstig voor, vol van gebed en bezinning. Dat was en is ook zo, maar we hebben onze blik wat verruimd sinds er terug jonge paters door onze gebouwen flitsen.

Dat laatste mag u letterlijk nemen. We overwegen om verkeerslichten in de hal te plaatsen. Pastoor Didier die per step aan 25 km/uur vanuit de sacristie zijn bocht neemt naar de buitendeur en tegelijkertijd gezapige parochianen die al wandelend en keuvelend hetzelfde doel hebben… ziet u het al gebeuren? Levensvreugde ondervind je ook in de pandgang, dat is de zuidelijke kloostergang. Bizarre maskers sieren er de kraagstenen. Deze besnorde, breed lachende mannenkop had waarschijnlijk geen ander doel dan de boel wat op te vrolijken. Hij vervult die functie nog altijd met verve.

28 cm hoog en 12 cm breed

Oproep: wie herkent dit opbject?

gepost op: 25 mei 2022

Medewerkers van de faculteit ontwerpwetenschappen (conservatie-restauratie metalen) van Universiteit Antwerpen hebben een object gerestaureerd dat al een poosje geleden is gevonden in de vloer van het huis aan de Zwartzustersstraat 9. Professor Patrick Storme en…

Lees meer

mooie tulpen

Lente in de pandgang

gepost op: 24 mei 2022

De Sint-Pauluskerk is in het bezit van een vijftal schilderijen waarop bloemenkransen rond een religieuze afbeelding te zien zijn. De schilderijen hangen in de pandgang, één daarvan is allicht van de hand van Daniël Seghers….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven