de 'aanloksels' der sterke drank

Matigheidsafdeling

gepost op: 18 januari 2022

In de negentiende eeuw kende de Sint-Paulusparochie verschillende organisaties die actief waren in de parochie. Zo had je een ziekenkas, een pensioenkas, een boekerij (bibliotheek), een zondagsschool en er was ook een ‘matigheidsafdeling’.

Het doel van die afdeling was door lezingen en voordrachten jongelingen te waarschuwen voor de “ aanloksels” der sterke dranken en de gevolgen van hun misbruik. Propaganda dus voor geheelonthouding van sterke dranken.

‘Ouders, wij kunnen u niet genoeg aanzetten uw kinderen in deze afdeling te doen inschrijven. Moorden en schelmstukken, ongelukkige vrouwen en kinderen, dat brengt de drank die een uitvinding is van de duivel’.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven