de 'aanloksels' der sterke drank

Matigheidsafdeling

gepost op: 18 januari 2022

In de negentiende eeuw kende de Sint-Paulusparochie verschillende organisaties die actief waren in de parochie. Zo had je een ziekenkas, een pensioenkas, een boekerij (bibliotheek), een zondagsschool en er was ook een ‘matigheidsafdeling’.

Het doel van die afdeling was door lezingen en voordrachten jongelingen te waarschuwen voor de “ aanloksels” der sterke dranken en de gevolgen van hun misbruik. Propaganda dus voor geheelonthouding van sterke dranken.

‘Ouders, wij kunnen u niet genoeg aanzetten uw kinderen in deze afdeling te doen inschrijven. Moorden en schelmstukken, ongelukkige vrouwen en kinderen, dat brengt de drank die een uitvinding is van de duivel’.

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven