zaterdag 15 april, 14u tot 17u, Slow Art Day

Mooie kunst, trage blik

gepost op: 11 april 2023

Op zaterdag 15 april vindt de internationale jaarlijkse hoogdag van de bewuste kunstliefhebber plaats: Slow Art Day. De Sint-Pauluskerk startte een jaar of acht geleden met dit project, om bezoekers te begeleiden naar hoe ze ‘op hun gemak’ van kunst kunnen genieten.

Meer dan 140 musea wereldwijd hebben besloten om dit jaar deel te nemen aan Slow Art Day. Chichester Cathedral (UK) en de Sint-Pauluskerk zijn de enige kerken die zich geregistreerd hebben en dat is merkwaardig, want welke omgeving leent zich beter tot contemplatieve kunstbeleving dan een kerk?

Dat is zeker zo voor de twee beelden van Rosa van Lima met Jezuskind in de Sint-Pauluskerk, een marmeren en een eikenhouten. We zetten ze allebei, maar toch apart in het zonnetje. Voor de Rosa van Lima in marmer (Artus Quellinus, de jonge, ca. 1670) zetten we op 15 april stoelen voor de bezoekers en na een tiental minuutjes kunnen ze vragen stellen over het kunstwerk. Aansluitend wandelt een gids met het groepje naar de Rosa van Lima in eikenhout (Willem Kerricx I, ca. 1680) aan de andere zijde van de kerk. Op die plek wordt het volledige verhaal van Rosa verteld.

Neem je tijd op zaterdag 15 april. Kom naar Sint-Paulus en dompel je rustig onder in het boeiende verhaal van Rosa van Lima. We beginnen aan Slow Art Day om 14u en we gaan er mee door tot 17u. De toegang tot de Sint-Pauluskerk, de calvarietuin, de pandgang en de schatkamer is gratis op die dag. Reden te meer om zeker langs te komen en vergeet niet: sinds een jaar is de ingang voor toeristisch bezoek langs de Sint-Paulusstraat.

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

zaterdag 27 juli, van 6u tot 18u, 12 uren non-stop muziek

Vexations

gepost op: 07 juni 2024

Met de uitvoering van Vexations in Sint-Paulus zorgen we voor drie primeurs. Voor zover we weten heeft nooit eerder één uitvoerder zich aan het project gewaagd en dan nog wel op verschillende instrumenten én op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven