zaterdag 15 april, 14u tot 17u, Slow Art Day

Mooie kunst, trage blik

gepost op: 11 april 2023

Op zaterdag 15 april vindt de internationale jaarlijkse hoogdag van de bewuste kunstliefhebber plaats: Slow Art Day. De Sint-Pauluskerk startte een jaar of acht geleden met dit project, om bezoekers te begeleiden naar hoe ze ‘op hun gemak’ van kunst kunnen genieten.

Meer dan 140 musea wereldwijd hebben besloten om dit jaar deel te nemen aan Slow Art Day. Chichester Cathedral (UK) en de Sint-Pauluskerk zijn de enige kerken die zich geregistreerd hebben en dat is merkwaardig, want welke omgeving leent zich beter tot contemplatieve kunstbeleving dan een kerk?

Dat is zeker zo voor de twee beelden van Rosa van Lima met Jezuskind in de Sint-Pauluskerk, een marmeren en een eikenhouten. We zetten ze allebei, maar toch apart in het zonnetje. Voor de Rosa van Lima in marmer (Artus Quellinus, de jonge, ca. 1670) zetten we op 15 april stoelen voor de bezoekers en na een tiental minuutjes kunnen ze vragen stellen over het kunstwerk. Aansluitend wandelt een gids met het groepje naar de Rosa van Lima in eikenhout (Willem Kerricx I, ca. 1680) aan de andere zijde van de kerk. Op die plek wordt het volledige verhaal van Rosa verteld.

Neem je tijd op zaterdag 15 april. Kom naar Sint-Paulus en dompel je rustig onder in het boeiende verhaal van Rosa van Lima. We beginnen aan Slow Art Day om 14u en we gaan er mee door tot 17u. De toegang tot de Sint-Pauluskerk, de calvarietuin, de pandgang en de schatkamer is gratis op die dag. Reden te meer om zeker langs te komen en vergeet niet: sinds een jaar is de ingang voor toeristisch bezoek langs de Sint-Paulusstraat.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven