Museumnacht 2023

gepost op: 1 augustus 2023

Liefst 19 musea en kerken, waaronder Sint-Andries en Sint-Paulus, nemen deel aan de 17de editie van ‘Museumnacht’. Op zaterdag 5 augustus zetten ze hun deuren open van 19 tot 1uur. De Sint-Pauluskerk neemt voor de 4de keer deel aan dit evenement. Kom zeker langs, want in 2024 start de restauratie van onze kerk en het is dus niet zeker dat we volgend jaar weer kunnen meedoen.

Studenten uit het kunstonderwijs komen hun tekentalent tonen, ze halen hun inspiratie uit de vele kunstwerken in de kerk. Vanaf 20u speelt de in Sint-Petersburg geboren Lev Adamov werken voor vioolsolo. We halen hiermee een grote naam in huis. Lev speelde bij meerdere ensembles en in verschillende concertzalen in Europa en Amerika. Sinds 2012 woont hij in Antwerpen.

Stadsbrouwerij De Koninck haakt af dit jaar, maar de dominicanen van de Sint-Pauluskerk zullen dat ongetwijfeld meer dan goedmaken. In onze mooi gerestaureerde crypte kan u één van hun biertjes degusteren. Uiteraard kan u de hele avond terecht bij onze gidsen die u graag begeleiden bij uw bezoek aan onze kerk. Meer info vindt u op www.museumnacht.be

 

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

van 1 juli tot 31 augustus - Zoek de schatkist met Paulientje de bellenblazer

Schat van Vlieg

gepost op: 01 juli 2024

Tijdens de zomervakantie, van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, vrienden op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven