Exclusief in de kapel!

Muziek bij de buren: concert in het zwartzusterklooster

gepost op: 4 maart 2022

De Sint-Pauluskerk krijgt van het bisdom Antwerpen exclusief de toestemming om een beperkt aantal evenementen in de kapel van het zwartzusterklooster te organiseren. En we geven er onmiddellijk een lap op met ‘The Party’ en muziek van o.a. Charles Gounod, César Franck, Giovanni Bottesini (1821-1889) en een Argentijnse Zamba.

De musici zijn sopraan An De Ridder, contrabassist Lode Leire en onze titularis-organist, Bart Rodyns, die voor de gelegenheid zijn harmonium (Debain, 1878) meebrengt.

De concertreeks vindt plaats in de kapel van het zwartzusterklooster, Zwartzustersstraat 25, de deuren gaan open een half uur voor aanvang. Indien gewenst kunt u vooraf gebruik maken van het sanitair in de Sint-Pauluskerk, in het klooster zijn geen toiletten beschikbaar. Wilt u meer info over dit nieuwe project, de kapel van het zwartzusterklooster en het concept van ‘The Party’? Lees dan het artikel van Armand Storck en Bart Rodyns in onze PaulLus van maart/april.

Praktisch:

Adressen: Sint-Pauluskerk, grote poort Sint-Paulusstraat (naast nr. 22) – Zwartzusterkapel, Zwartzusterstraat 25

Het concert wordt driemaal uitgevoerd:
Vrijdag 8 april om 20 uur
Zaterdag 9 april om 15 uur
Zaterdag 9 april om 20 uur

Het aantal tickets wordt beperkt tot 60 per uitvoering.

Tickets kosten 15 euro per persoon, te bestellen via info@sintpaulusantwerpen.be met vermelding van uw naam, welke uitvoering u wenst bij te wonen en het aantal tickets. U krijgt aansluitend snel een bevestiging en een uitnodiging om te betalen of een alternatief voorstel indien uw keuze is volgeboekt. Gezien het beperkt aantal plaatsen raden wij u aan om zo snel mogelijk te reserveren.

U kunt vooraf gebruik maken van de sanitaire voorzieningen in de Sint-Pauluskerk, in het klooster zijn geen toiletten beschikbaar.

Eventuele coronamaatregelen worden toegepast zoals geldend op het moment van het concert.

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven