olieverf en glasramen

Ontdek deze prachtige tentoonstelling!

gepost op: 2 juli 2021

Kom langs in Sint-Paulus! We zijn tot en met 7 november iedere dag open van 14 tot 17uur en vanaf 8 november tot en met 31 maart iedere zaterdag en zondag, ook van 14 tot 17uur!

En ontdek in het koor van de Sint-Pauluskerk twee van haar meest recente aanwinsten van The Phoebus Foundation, twee olieverfschetsen van Van Diepenbeeck voor de glasramenreeks rond het leven van Paulus. Deze glasramen zijn er spijtig genoeg vandaag niet meer, maar dankzij deze bruikleen kunnen we u een indruk geven van de kleurenpracht die er in de 17de eeuw in het koor moet geweest zijn!

De tentoonstelling loopt nog tot het voorjaar van 2022. De bijhorende catalogus, focus nr 22, kan u kopen aan de ingang van de kerk.

 

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven