Ontdek deze prachtige tentoonstelling!

gepost op: 2 juli 2021

Kom langs in Sint-Paulus! We zijn tot en met 7 november iedere dag open van 14 tot 17uur en vanaf 8 november tot en met 31 maart iedere zaterdag en zondag, ook van 14 tot 17uur!

En ontdek in het koor van de Sint-Pauluskerk twee van haar meest recente aanwinsten van The Phoebus Foundation, twee olieverfschetsen van Van Diepenbeeck voor de glasramenreeks rond het leven van Paulus. Deze glasramen zijn er spijtig genoeg vandaag niet meer, maar dankzij deze bruikleen kunnen we u een indruk geven van de kleurenpracht die er in de 17de eeuw in het koor moet geweest zijn!

De tentoonstelling loopt nog tot het voorjaar van 2022. De bijhorende catalogus, focus nr 22, kan u kopen aan de ingang van de kerk.

 

op een simpele manier

Stromend water

gepost op: 13 oktober 2021

In de hal net voor de arduinen trap die naar de slaapzaal van de dominicanen leidt, staat een arduinen wasbekken. De broeders die na het werk in de moestuin terugkeerden, konden er hun handen wassen….

Lees meer

een bagel of donut

De bakkersrekening – maart 1794

gepost op: 11 oktober 2021

Op het einde van de maand brengt Elisabeth Segers de rekening van haar vader bakker Peter Segers naar pater provisor van het Sint-Paulusconvent van Antwerpen. De rekening wordt bewaard in ons archief. Zo komen we…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven