olieverf en glasramen

Ontdek deze prachtige tentoonstelling!

gepost op: 2 juli 2021

Kom langs in Sint-Paulus! We zijn tot en met 7 november iedere dag open van 14 tot 17uur en vanaf 8 november tot en met 31 maart iedere zaterdag en zondag, ook van 14 tot 17uur!

En ontdek in het koor van de Sint-Pauluskerk twee van haar meest recente aanwinsten van The Phoebus Foundation, twee olieverfschetsen van Van Diepenbeeck voor de glasramenreeks rond het leven van Paulus. Deze glasramen zijn er spijtig genoeg vandaag niet meer, maar dankzij deze bruikleen kunnen we u een indruk geven van de kleurenpracht die er in de 17de eeuw in het koor moet geweest zijn!

De tentoonstelling loopt nog tot het voorjaar van 2022. De bijhorende catalogus, focus nr 22, kan u kopen aan de ingang van de kerk.

 

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

zaterdag 27 juli, van 6u tot 18u, 12 uren non-stop muziek

Vexations

gepost op: 07 juni 2024

Met de uitvoering van Vexations in Sint-Paulus zorgen we voor drie primeurs. Voor zover we weten heeft nooit eerder één uitvoerder zich aan het project gewaagd en dan nog wel op verschillende instrumenten én op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven