'Met hart en ziel'

Open Monumentendag 2023

gepost op: 5 september 2023

Ontdek de vele aspecten van de Antwerpse Sint-Pauluskerk op zondag 10 september van 12u tot 17u. U mag dit programma van ons verwachten:

13u00 – 14u00: Aankleden van het miraculeus processiebeeld van Onze-Lieve-Vrouw
Het eeuwenoude Mariabeeld wordt van zijn pilaartroon in de kerk gehaald. Maria krijgt haar ‘schoot’ samen met de Mariakroon, versierd met diamanten en Vlaamse harten. Maak dit unieke moment live mee! Het devotiebeeld wordt nadien in vol ornaat op de draagstoel geplaatst en klaargezet voor de processie in oktober. Onze gidsen geven u de nodige uitleg.

15u00 – 15u30 en 16u00 – 16u30: Sing-along – workshop zingen o.l.v. Zuidgeluid
Kom mee bekende en minder bekende liedjes zingen. Een sing-along om lang over na te praten met special guests! Dit is een activiteit van Sint-Paulus i.s.m. Zuidgeluid, Krauwelenhof CJMIB vzw en de dienst Monumentenzorg van de stad Antwerpen. Zuidgeluid geeft begin september vier voorbereidende workshops in het Krauwelenhof CJMIB, waar kinderen en jongeren met een beperking een warme plek en begeleiding vinden. Zij geven op OMD samen met Zuidgeluid het goede voorbeeld tijdens de sing-along in de Sint-Pauluskerk. Iedereen is welkom om mee te zingen, jong en oud!

13u00 – 17u00: Tentoonstelling oude processiefoto’s en filmpje
Benieuwd naar hoe het er in de processies vroeger aan toe ging? Bekijk de expo met historische foto’s en filmpjes. Dit allemaal in de unieke setting van onze prachtige kerk.

Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…

Lees meer

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven