'Met hart en ziel'

Open Monumentendag 2023

gepost op: 5 september 2023

Ontdek de vele aspecten van de Antwerpse Sint-Pauluskerk op zondag 10 september van 12u tot 17u. U mag dit programma van ons verwachten:

13u00 – 14u00: Aankleden van het miraculeus processiebeeld van Onze-Lieve-Vrouw
Het eeuwenoude Mariabeeld wordt van zijn pilaartroon in de kerk gehaald. Maria krijgt haar ‘schoot’ samen met de Mariakroon, versierd met diamanten en Vlaamse harten. Maak dit unieke moment live mee! Het devotiebeeld wordt nadien in vol ornaat op de draagstoel geplaatst en klaargezet voor de processie in oktober. Onze gidsen geven u de nodige uitleg.

15u00 – 15u30 en 16u00 – 16u30: Sing-along – workshop zingen o.l.v. Zuidgeluid
Kom mee bekende en minder bekende liedjes zingen. Een sing-along om lang over na te praten met special guests! Dit is een activiteit van Sint-Paulus i.s.m. Zuidgeluid, Krauwelenhof CJMIB vzw en de dienst Monumentenzorg van de stad Antwerpen. Zuidgeluid geeft begin september vier voorbereidende workshops in het Krauwelenhof CJMIB, waar kinderen en jongeren met een beperking een warme plek en begeleiding vinden. Zij geven op OMD samen met Zuidgeluid het goede voorbeeld tijdens de sing-along in de Sint-Pauluskerk. Iedereen is welkom om mee te zingen, jong en oud!

13u00 – 17u00: Tentoonstelling oude processiefoto’s en filmpje
Benieuwd naar hoe het er in de processies vroeger aan toe ging? Bekijk de expo met historische foto’s en filmpjes. Dit allemaal in de unieke setting van onze prachtige kerk.

als 'knoop' in een kelk

Merkwaardige ruil

gepost op: 26 september 2023

In 1943 laat pastoor Louis Van Bostraeten een kelk maken voor zijn ouders Petrus Van Bostraeten en Catharina De Vos. En geloof het of niet: hij liet de goudsmid als ‘knoop’ een zilveren Paulusbeeldje uit…

Lees meer

Muziek in een verdwenen Utopia

gepost op: 22 september 2023

Op zaterdag 7 oktober is het weer muziek troef in de Sint-Pauluskerk. Drie musici brengen prachtige klanken met Italiaanse toets in een zevental werken uit de 17de eeuw. Dat doen ze op ‘flauti diversi’ (Bart…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven