'Met hart en ziel'

Open Monumentendag 2023

gepost op: 5 september 2023

Ontdek de vele aspecten van de Antwerpse Sint-Pauluskerk op zondag 10 september van 12u tot 17u. U mag dit programma van ons verwachten:

13u00 – 14u00: Aankleden van het miraculeus processiebeeld van Onze-Lieve-Vrouw
Het eeuwenoude Mariabeeld wordt van zijn pilaartroon in de kerk gehaald. Maria krijgt haar ‘schoot’ samen met de Mariakroon, versierd met diamanten en Vlaamse harten. Maak dit unieke moment live mee! Het devotiebeeld wordt nadien in vol ornaat op de draagstoel geplaatst en klaargezet voor de processie in oktober. Onze gidsen geven u de nodige uitleg.

15u00 – 15u30 en 16u00 – 16u30: Sing-along – workshop zingen o.l.v. Zuidgeluid
Kom mee bekende en minder bekende liedjes zingen. Een sing-along om lang over na te praten met special guests! Dit is een activiteit van Sint-Paulus i.s.m. Zuidgeluid, Krauwelenhof CJMIB vzw en de dienst Monumentenzorg van de stad Antwerpen. Zuidgeluid geeft begin september vier voorbereidende workshops in het Krauwelenhof CJMIB, waar kinderen en jongeren met een beperking een warme plek en begeleiding vinden. Zij geven op OMD samen met Zuidgeluid het goede voorbeeld tijdens de sing-along in de Sint-Pauluskerk. Iedereen is welkom om mee te zingen, jong en oud!

13u00 – 17u00: Tentoonstelling oude processiefoto’s en filmpje
Benieuwd naar hoe het er in de processies vroeger aan toe ging? Bekijk de expo met historische foto’s en filmpjes. Dit allemaal in de unieke setting van onze prachtige kerk.

lezing op 23 april, 19u - dagboek over het beleg en de inname van de stad in 1629’

Michaël Ophovius, bisschop van ’s-Hertogenbosch

gepost op: 12 april 2024

Augustus 1629. Prins Frederik Hendrik ligt met zijn Staatse troepen al drie maanden voor de poorten van ’s-Hertogenbosch. Terwijl de stad onder vuur ligt, houdt bisschop Michaël Ophovius een dagboek bij. In het Latijn tekent…

Lees meer

gratis toegang

Trage Sint-Paulus

gepost op: 09 april 2024

Zaterdag 13 april gaan vier Antwerpse monumentale kerken en vier Antwerpse musea in slow motion. Missie: mensen helpen om zelf het plezier van kijken naar en houden van kunst te ontdekken. Rustig aan, tijdens Slow…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven