'buiten de doos'

Out of the box

gepost op: 27 september 2021

De titel van dit bericht zou je vrij kunnen vertalen als ‘buiten de doos’. Engelstaligen en sinds decennia ook anderstalige zakenlui gebruiken de term om aan te duiden dat ze buiten het normale kader durven denken, treden en handelen. Dat klinkt innovatief en ondernemend.

Ik hou van foto’s die je buiten je vertrouwde doos leiden. Je zou kunnen denken dat ik deze nam in de streek ten zuiden van Carcassonne, in het land van de Katharen, aan de voet van één van die onherbergzame burchten, al lang tot ruïne vervallen. Een conservator heeft een afwateringsbuis voorzien als enige moderne toegift uit een voorbije eeuw.

Deze foto nam ik in de calvarietuin van de Sint-Pauluskerk in Antwerpen op 12 september 2021 om 11u59. Het was licht bewolkt. De schijnbare ruïnes accentueren de dood van Christus. Het is een desolate foto, weliswaar ‘out of the box’.

Opvolger van 'Vlaamse Meesters in Situ'

Vlaamse meesters op hun plek

gepost op: 27 februari 2024

Op veel plaatsen in Vlaanderen kun je kunstwerken bewonderen op de plek waarvoor ze gemaakt zijn. Die parels willen Toerisme Vlaanderen en Openbaar Kunstbezit Vlaanderen (OKV) met ‘Vlaamse meesters op hun plek’ in de kijker…

Lees meer

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven