'buiten de doos'

Out of the box

gepost op: 27 september 2021

De titel van dit bericht zou je vrij kunnen vertalen als ‘buiten de doos’. Engelstaligen en sinds decennia ook anderstalige zakenlui gebruiken de term om aan te duiden dat ze buiten het normale kader durven denken, treden en handelen. Dat klinkt innovatief en ondernemend.

Ik hou van foto’s die je buiten je vertrouwde doos leiden. Je zou kunnen denken dat ik deze nam in de streek ten zuiden van Carcassonne, in het land van de Katharen, aan de voet van één van die onherbergzame burchten, al lang tot ruïne vervallen. Een conservator heeft een afwateringsbuis voorzien als enige moderne toegift uit een voorbije eeuw.

Deze foto nam ik in de calvarietuin van de Sint-Pauluskerk in Antwerpen op 12 september 2021 om 11u59. Het was licht bewolkt. De schijnbare ruïnes accentueren de dood van Christus. Het is een desolate foto, weliswaar ‘out of the box’.

Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…

Lees meer

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven