'buiten de doos'

Out of the box

gepost op: 27 september 2021

De titel van dit bericht zou je vrij kunnen vertalen als ‘buiten de doos’. Engelstaligen en sinds decennia ook anderstalige zakenlui gebruiken de term om aan te duiden dat ze buiten het normale kader durven denken, treden en handelen. Dat klinkt innovatief en ondernemend.

Ik hou van foto’s die je buiten je vertrouwde doos leiden. Je zou kunnen denken dat ik deze nam in de streek ten zuiden van Carcassonne, in het land van de Katharen, aan de voet van één van die onherbergzame burchten, al lang tot ruïne vervallen. Een conservator heeft een afwateringsbuis voorzien als enige moderne toegift uit een voorbije eeuw.

Deze foto nam ik in de calvarietuin van de Sint-Pauluskerk in Antwerpen op 12 september 2021 om 11u59. Het was licht bewolkt. De schijnbare ruïnes accentueren de dood van Christus. Het is een desolate foto, weliswaar ‘out of the box’.

op een simpele manier

Stromend water

gepost op: 13 oktober 2021

In de hal net voor de arduinen trap die naar de slaapzaal van de dominicanen leidt, staat een arduinen wasbekken. De broeders die na het werk in de moestuin terugkeerden, konden er hun handen wassen….

Lees meer

een bagel of donut

De bakkersrekening – maart 1794

gepost op: 11 oktober 2021

Op het einde van de maand brengt Elisabeth Segers de rekening van haar vader bakker Peter Segers naar pater provisor van het Sint-Paulusconvent van Antwerpen. De rekening wordt bewaard in ons archief. Zo komen we…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven