'buiten de doos'

Out of the box

gepost op: 27 september 2021

De titel van dit bericht zou je vrij kunnen vertalen als ‘buiten de doos’. Engelstaligen en sinds decennia ook anderstalige zakenlui gebruiken de term om aan te duiden dat ze buiten het normale kader durven denken, treden en handelen. Dat klinkt innovatief en ondernemend.

Ik hou van foto’s die je buiten je vertrouwde doos leiden. Je zou kunnen denken dat ik deze nam in de streek ten zuiden van Carcassonne, in het land van de Katharen, aan de voet van één van die onherbergzame burchten, al lang tot ruïne vervallen. Een conservator heeft een afwateringsbuis voorzien als enige moderne toegift uit een voorbije eeuw.

Deze foto nam ik in de calvarietuin van de Sint-Pauluskerk in Antwerpen op 12 september 2021 om 11u59. Het was licht bewolkt. De schijnbare ruïnes accentueren de dood van Christus. Het is een desolate foto, weliswaar ‘out of the box’.

naast een Peugeot en een eendje

Ford Capri

gepost op: 23 april 2024

Nog voor ik een officieel rijbewijs verwierf, had ik in de haven al honderden kilometers rijervaring achter de rug. Agence Maritime Anversoise, waar ik als loopjongen voor werkte, verscheepte auto’s van Ford in Keulen via…

Lees meer

zondag 21 april, Erfgoeddag (gratis)

Erfgoeddag: thuis in Paulus

gepost op: 16 april 2024

Zak zondag 21 april tussen 14u en 17u af naar Sint-Paulus, waar onze vrijwilligers zich altijd een beetje ‘thuis’ voelen. Een huis wordt levend als mensen er samenkomen. Hoe verschillend we ook zijn, we voelen…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven