voor Vincentius - strijd tegen armoede

Quizzen onder de kerk

gepost op: 2 januari 2024

Onze eerste editie was een overdonderend succes, dus het zou jammer zijn mochten we er geen vervolg aan breien. Op vrijdag 15 maart 2024 organiseert Sint-Paulus daarom een tweede quiz. De beginnersfoutjes van begin 2023 slijpen we er uit, concreet zorgen we voor een betere geluidskwaliteit en een compacter programma.

Net als bij de eerste editie gaan we voor een ‘algemene quiz’. Dat wil zeggen dat u vragen krijgt voorgeschoteld uit allerlei domeinen, waaronder actualiteit, muziek, taal, geschiedenis, wetenschap en religie. Wees er tijdig bij om in te schrijven, want we beperken dit keer het aantal deelnemende ploegen om praktische redenen.
De opbrengst gaat net als vorig jaar (1.500 euro!) naar de Vincentiuswerking in de Sint-Pauluskerk en komt zo terecht bij Antwerpenaars die het moeilijk hebben. We sturen de deelnemers evenmin met lege handen naar huis.

Praktisch:

Wat: tweede internationale quiz van Sint-Paulus
Wanneer: vrijdag 15 maart 2024 om 19u (deuren 18u), sluiten om 23u
Per ploeg: maximum zes personen
Quantaqosta: 30 euro per ploeg inschrijving (niet geïndexeerd!)
Eten en drinken: ja!
Inschrijven: mailtje naar info@sintpaulusantwerpen.be met vermelding van naam van de groep en aantal leden. U bent definitief ingeschreven na betaling en na onze bevestiging per e-mail.

'net zoals een mens'

Dominicaanse knoop

gepost op: 25 juli 2024

Uw geliefde Facebookpagina volgt beroepshalve de pagina’s van vele dominicanenkloosters in de hele wereld. Die mannen en vrouwen zitten echt overal. Zo vonden we deze foto bij Quang Tran in Vietnam. Twee dominicanen bestuderen aandachtig…

Lees meer

Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven