Klavierfestival 'keyboard discoveries' - concert op 22 april 2022, 20uur

‘Si dolceè’l tormento’ met Rodyns en Van Elsacker

gepost op: 15 april 2022

Klavierfestival ‘keyboard discoveries’:

Tijdens drie voorjaarsconcerten die deel uitmaken van een groter klavierfestival (i.s.m. Sint Pauluskerk Antwerpen, Museum Vleeshuis en het Lierse museum ‘Het huis van Oscar’) delen Bart Rodyns en Nicolas Callot samen met hun gasten hun passie voor historische klavieren. Een klavierfestival waarbij dus bijna alle types klavieren aan bod komen was reeds lang een (jongens)droom…

Bart Rodyns en Nicolas Callot (samen duo Zeitspiel) zijn klavierspelers in de breedste zin van het woord. Beiden hebben ze individuele specialisaties, deze zijn daarnaast ook nog complementair.
Vanuit hun klavier-combinaties én de muziek ontstond heel natuurlijk dit festival waarbij de klavieren (piano, pianoforte, harmonium, orgel, klavecimbel,…) de eigenlijke hoofdrolspelers zijn.
Ze laten zich bijstaan door andere musici en trachten daarmee telkens een andere periode en/of stijl aan bod te laten komen.

Tweede concert: ‘Si dolce è’l tormento’ op vrijdag 22 april 2022 om 20uur:

Tenor Jan Van Elsacker en Klavierspeler Bart Rodyns zijn reeds jaren goede vrienden zowel op- als naast het podium.

Hoofdbrok van dit programma wordt Monteverdi’s topwerk: “Il Combattimento di Tancredi e Clorinda”. Daarnaast komen andere vroeg-Italiaanse componisten als Sances, Pesenti, Frescobaldi aan bod… Kortom kom kennis maken met het uiterst expressieve ‘madrigalisme’ waarbij woorden muzikaal geïllustreerd werden en worden!

Bart Rodyns speelt voor de gelegenheid op een klavecimbel ‘kopie naar Ruckers 1624’ door Titus Crijnen 2002 en een kistorgel van Jos Moors, 2012.

Praktisch: 

Een kaartje kost 20 euro
Het concert gaat door op 22 april 2022 om 20uur in het Schooltje (ingang langs de Sint-Paulusstraat)
Voor meer info en kaarten: mail naar info@eubc.be

Kolen of haringen

gepost op: 26 maart 2024

De Koolvliet was een van de meest pittoreske plaatsen in Antwerpen. Je hoeft niet lang te zoeken naar een tekening, schilderij of foto van deze plek, vaak met de Sint-Pauluskerk op de achtergrond. Deze aquarel…

Lees meer

11u én 29 rijtuigen

Koning der patatbakkers

gepost op: 19 maart 2024

Welgemeende excuses aan onze noorderburen, omdat ik hen altijd uitlach met hun ‘patat’ als ze onze ‘frieten’ bedoelen. Het Handelsblad van Antwerpen publiceerde in mei 1861 een overlijdensbericht waarin de lijkdienst van Dhr. Descamps in…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven