Klavierfestival 'keyboard discoveries' - concert op 22 april 2022, 20uur

‘Si dolceè’l tormento’ met Rodyns en Van Elsacker

gepost op: 15 april 2022

Klavierfestival ‘keyboard discoveries’:

Tijdens drie voorjaarsconcerten die deel uitmaken van een groter klavierfestival (i.s.m. Sint Pauluskerk Antwerpen, Museum Vleeshuis en het Lierse museum ‘Het huis van Oscar’) delen Bart Rodyns en Nicolas Callot samen met hun gasten hun passie voor historische klavieren. Een klavierfestival waarbij dus bijna alle types klavieren aan bod komen was reeds lang een (jongens)droom…

Bart Rodyns en Nicolas Callot (samen duo Zeitspiel) zijn klavierspelers in de breedste zin van het woord. Beiden hebben ze individuele specialisaties, deze zijn daarnaast ook nog complementair.
Vanuit hun klavier-combinaties én de muziek ontstond heel natuurlijk dit festival waarbij de klavieren (piano, pianoforte, harmonium, orgel, klavecimbel,…) de eigenlijke hoofdrolspelers zijn.
Ze laten zich bijstaan door andere musici en trachten daarmee telkens een andere periode en/of stijl aan bod te laten komen.

Tweede concert: ‘Si dolce è’l tormento’ op vrijdag 22 april 2022 om 20uur:

Tenor Jan Van Elsacker en Klavierspeler Bart Rodyns zijn reeds jaren goede vrienden zowel op- als naast het podium.

Hoofdbrok van dit programma wordt Monteverdi’s topwerk: “Il Combattimento di Tancredi e Clorinda”. Daarnaast komen andere vroeg-Italiaanse componisten als Sances, Pesenti, Frescobaldi aan bod… Kortom kom kennis maken met het uiterst expressieve ‘madrigalisme’ waarbij woorden muzikaal geïllustreerd werden en worden!

Bart Rodyns speelt voor de gelegenheid op een klavecimbel ‘kopie naar Ruckers 1624’ door Titus Crijnen 2002 en een kistorgel van Jos Moors, 2012.

Praktisch: 

Een kaartje kost 20 euro
Het concert gaat door op 22 april 2022 om 20uur in het Schooltje (ingang langs de Sint-Paulusstraat)
Voor meer info en kaarten: mail naar info@eubc.be

Twee grote geesten

Op heterdaad betrapt

gepost op: 24 januari 2023

We vermoedden al enige tijd dat hij ’s nachts in de Sint-Pauluskerk ronddwaalde. Een verfspatje onder de ‘Aanbidding van de herders’, een kleine retouche met nog natte verf aan ‘De geseling’ en een minuscule correctie…

Lees meer

Geen kat die zijn weg vindt

Nummer 1784

gepost op: 17 januari 2023

Prior Peltiers van het voormalige dominicanenklooster in het Schipperskwartier was al meer dan vijf jaar overleden, toen Antwerps belastingontvanger Sicotti in 1827 dacht: ‘We sturen die mens nog eens een aanslagbiljet’. Het verzoek tot betaling…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven