Een muzikaal renaissanceverhaal op 6 oktober 2021 in Sint-Paulus!

Aurelio Scetti en de ‘Slag van Lepanto’

gepost op: 26 juli 2021

Een muzikant, veroordeeld tot de galeien, belandt in de zeeslag bij Lepanto, waar de West-Europese en Turkse vloten elkaar bevechten. Een gewone man, zoals zovele anderen aan boord van al die schepen, dient als speelbal en kanonnenvoer tijdens de strijd tussen het Oosten en het Westen.

Dit verhaal gaat over de twaalf lange jaren die hij doorbracht op de galeien, niet over paus Pius V, Ali Pasja, Filips II of don Juan en zelfs niet over de eigenaar van zijn leven, Cosimo de Medici. Zij zijn deze keer de randfiguren.

Een vertelling over een muzikant kan niet zonder de muziek die hij speelde en kende. Op 6 oktober, de vooravond van 450 jaar zeeslag bij Lepanto wordt dit een muzikale renaissancevertelling. De Sint-Pauluskerk vormt het prachtige decor met haar ongelofelijke kunstschatten. Lepanto leverde voor een groot aantal onder hen de inspiratie.

Houd onze website en Facebook-pagina goed in het oog zodat u niets hoeft te missen van dit evenement!

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven