Een muzikaal renaissanceverhaal op 6 oktober 2021 in Sint-Paulus!

Aurelio Scetti en de ‘Slag van Lepanto’

gepost op: 26 juli 2021

Een muzikant, veroordeeld tot de galeien, belandt in de zeeslag bij Lepanto, waar de West-Europese en Turkse vloten elkaar bevechten. Een gewone man, zoals zovele anderen aan boord van al die schepen, dient als speelbal en kanonnenvoer tijdens de strijd tussen het Oosten en het Westen.

Dit verhaal gaat over de twaalf lange jaren die hij doorbracht op de galeien, niet over paus Pius V, Ali Pasja, Filips II of don Juan en zelfs niet over de eigenaar van zijn leven, Cosimo de Medici. Zij zijn deze keer de randfiguren.

Een vertelling over een muzikant kan niet zonder de muziek die hij speelde en kende. Op 6 oktober, de vooravond van 450 jaar zeeslag bij Lepanto wordt dit een muzikale renaissancevertelling. De Sint-Pauluskerk vormt het prachtige decor met haar ongelofelijke kunstschatten. Lepanto leverde voor een groot aantal onder hen de inspiratie.

Houd onze website en Facebook-pagina goed in het oog zodat u niets hoeft te missen van dit evenement!

2 juni Sacramentsdag

525 jaar Kapel van Venerabel

gepost op: 28 mei 2024

Het broederschap van het Venerabel (het H. Sacrament) viert op zondag 2 juni Sacramentsdag. Dit jaar heeft de viering een extra dimensie, want de kapel bestaat al minstens 525 jaar. De Kapel van Venerabel in…

Lees meer

een 'een reservoir van zes voet lang’

Hulde aan onze pompiers

gepost op: 21 mei 2024

In 1679 teisterde een grote brand onze Sint-Pauluskerk. Vooral het westelijke deel was beschadigd, maar wat verderop ging ook het toenmalige kerktorentje in de vlammen op, het stond er ocharmen net geen 50 jaar. ‘Elk…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven