Een muzikaal renaissanceverhaal op 6 oktober 2021 in Sint-Paulus!

Aurelio Scetti en de ‘Slag van Lepanto’

gepost op: 26 juli 2021

Een muzikant, veroordeeld tot de galeien, belandt in de zeeslag bij Lepanto, waar de West-Europese en Turkse vloten elkaar bevechten. Een gewone man, zoals zovele anderen aan boord van al die schepen, dient als speelbal en kanonnenvoer tijdens de strijd tussen het Oosten en het Westen.

Dit verhaal gaat over de twaalf lange jaren die hij doorbracht op de galeien, niet over paus Pius V, Ali Pasja, Filips II of don Juan en zelfs niet over de eigenaar van zijn leven, Cosimo de Medici. Zij zijn deze keer de randfiguren.

Een vertelling over een muzikant kan niet zonder de muziek die hij speelde en kende. Op 6 oktober, de vooravond van 450 jaar zeeslag bij Lepanto wordt dit een muzikale renaissancevertelling. De Sint-Pauluskerk vormt het prachtige decor met haar ongelofelijke kunstschatten. Lepanto leverde voor een groot aantal onder hen de inspiratie.

Houd onze website en Facebook-pagina goed in het oog zodat u niets hoeft te missen van dit evenement!

'Stijlvol en toch cool'

Engel van de maand

gepost op: 22 september 2021

De prijs van de maand voor ‘stijlvol en toch cool tegen een vaas met fruit en bloemen leunen’ gaat naar deze engel. Het is zijn gelaatsuitdrukking die de jury heeft geholpen om de beslissing te…

Lees meer

Netjes opgeruimd

Zolder

gepost op: 20 september 2021

Als je zou denken dat er schatten te vinden zijn op de zolders van de Sint-Pauluskerk dan moeten we je teleurstellen. De zolders zijn netjes opgeruimd. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de ramp…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven