Een duif rust op het hoofd van Amos

Standbeeld of echt?

gepost op: 17 september 2021

In Wenduine ligt een houten speelschip op het strand, uitgerust met klimmateriaal en een glijbaan. Op de masten zitten houten meeuwen met levensechte kleuren en afmetingen. Mijn kleindochter, die tot de doelgroep van de constructie behoort, twijfelde tijdens onze vakantie of het echte meeuwen zijn. Na lange observatie was ze er uit en zei: “Het zijn standbeelden”!

In de Calvarietuin van de Sint-Pauluskerk staan meer dan zestig zandstenen beelden, die allemaal verband houden met het lijden van Christus. Aan de linkerkant staan de profeten die werden geïnspireerd door de Heilige Geest, gewoon ‘God’ genoemd in die tijd, zodat ze gebeurtenissen in de toekomst konden zien en neerschrijven. Gisteren kwam een duif rusten op het hoofd van Amos en ze bleef er een tijdje onbeweeglijk zitten, zodat je je begon af te vragen of ze echt was of dat de beeldhouwer de Heilige Geest had willen uitbeelden die Amos bezoekt. Na lange observatie was ik er uit en zei tegen mezelf: “Het is een echte”!

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

van 1 juli tot 31 augustus - Zoek de schatkist met Paulientje de bellenblazer

Schat van Vlieg

gepost op: 01 juli 2024

Tijdens de zomervakantie, van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, vrienden op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven