Een duif rust op het hoofd van Amos

Standbeeld of echt?

gepost op: 17 september 2021

In Wenduine ligt een houten speelschip op het strand, uitgerust met klimmateriaal en een glijbaan. Op de masten zitten houten meeuwen met levensechte kleuren en afmetingen. Mijn kleindochter, die tot de doelgroep van de constructie behoort, twijfelde tijdens onze vakantie of het echte meeuwen zijn. Na lange observatie was ze er uit en zei: “Het zijn standbeelden”!

In de Calvarietuin van de Sint-Pauluskerk staan meer dan zestig zandstenen beelden, die allemaal verband houden met het lijden van Christus. Aan de linkerkant staan de profeten die werden geïnspireerd door de Heilige Geest, gewoon ‘God’ genoemd in die tijd, zodat ze gebeurtenissen in de toekomst konden zien en neerschrijven. Gisteren kwam een duif rusten op het hoofd van Amos en ze bleef er een tijdje onbeweeglijk zitten, zodat je je begon af te vragen of ze echt was of dat de beeldhouwer de Heilige Geest had willen uitbeelden die Amos bezoekt. Na lange observatie was ik er uit en zei tegen mezelf: “Het is een echte”!

op een simpele manier

Stromend water

gepost op: 13 oktober 2021

In de hal net voor de arduinen trap die naar de slaapzaal van de dominicanen leidt, staat een arduinen wasbekken. De broeders die na het werk in de moestuin terugkeerden, konden er hun handen wassen….

Lees meer

een bagel of donut

De bakkersrekening – maart 1794

gepost op: 11 oktober 2021

Op het einde van de maand brengt Elisabeth Segers de rekening van haar vader bakker Peter Segers naar pater provisor van het Sint-Paulusconvent van Antwerpen. De rekening wordt bewaard in ons archief. Zo komen we…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven