Woensdag 18 mei om 18uur, na het avondgebed

Studium Generale Ateliers op woensdag

gepost op: 28 april 2022

Disputeren over het geloof

Het Studium Generale is vanouds een dominicaans centrum voor intellectuele verdieping van het geloof. Gesticht in 1248 huldigt het Studium een open geest van levendige disputaties over religieuze thema´s. Aan deze traditie wordt aangeknoopt met de “Ateliers op woensdag”. U vindt het volledige programma voor 2022 hier

‘Atelier’ op woensdag 18 mei:

‘Is het Nieuw Testament vrouwonvriendelijk? De vrouwen spelen een belangrijke rol in de evangelies, niet in het minst in het verrijzenisverhaal. De dialogen die Jezus voert met vrouwen zijn ook veelbetekenend.Maar onder de twaalf is geen enkele vrouw. In Paulus 1 Kor 14 en 1 Tim 2 staan de beruchte “zwijgteksten” waaraan vele vrouwen zich vandaag ergeren. Was Paulus een “vrouwenhater”?

We gaan hiervoor te rade bij professor Reimund Bieringer van de KU Leuven, internationaal bekend exegeet van het Nieuw Testament.

Programma:

17u: (stipt) dominicaans avondgebed in de kerk
17u20: broodjes en koffie
18u: begin atelier
20u: drankje, versnapering en napraten

Praktisch:

Inschrijven ten laatste 5 dagen voor elk atelier via studium@dominicanen.be met vermelding van datum en aantal personen aub.

Alvast dank voor uw vrijwillige bijdrage aan de kosten!

 

28 cm hoog en 12 cm breed

Oproep: wie herkent dit opbject?

gepost op: 25 mei 2022

Medewerkers van de faculteit ontwerpwetenschappen (conservatie-restauratie metalen) van Universiteit Antwerpen hebben een object gerestaureerd dat al een poosje geleden is gevonden in de vloer van het huis aan de Zwartzustersstraat 9. Professor Patrick Storme en…

Lees meer

mooie tulpen

Lente in de pandgang

gepost op: 24 mei 2022

De Sint-Pauluskerk is in het bezit van een vijftal schilderijen waarop bloemenkransen rond een religieuze afbeelding te zien zijn. De schilderijen hangen in de pandgang, één daarvan is allicht van de hand van Daniël Seghers….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven