Woensdag 18 mei om 18uur, na het avondgebed

Studium Generale Ateliers op woensdag

gepost op: 28 april 2022

Disputeren over het geloof

Het Studium Generale is vanouds een dominicaans centrum voor intellectuele verdieping van het geloof. Gesticht in 1248 huldigt het Studium een open geest van levendige disputaties over religieuze thema´s. Aan deze traditie wordt aangeknoopt met de “Ateliers op woensdag”. U vindt het volledige programma voor 2022 hier

‘Atelier’ op woensdag 18 mei:

‘Is het Nieuw Testament vrouwonvriendelijk? De vrouwen spelen een belangrijke rol in de evangelies, niet in het minst in het verrijzenisverhaal. De dialogen die Jezus voert met vrouwen zijn ook veelbetekenend.Maar onder de twaalf is geen enkele vrouw. In Paulus 1 Kor 14 en 1 Tim 2 staan de beruchte “zwijgteksten” waaraan vele vrouwen zich vandaag ergeren. Was Paulus een “vrouwenhater”?

We gaan hiervoor te rade bij professor Reimund Bieringer van de KU Leuven, internationaal bekend exegeet van het Nieuw Testament.

Programma:

17u: (stipt) dominicaans avondgebed in de kerk
17u20: broodjes en koffie
18u: begin atelier
20u: drankje, versnapering en napraten

Praktisch:

Inschrijven ten laatste 5 dagen voor elk atelier via studium@dominicanen.be met vermelding van datum en aantal personen aub.

Alvast dank voor uw vrijwillige bijdrage aan de kosten!

 

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

van 1 juli tot 31 augustus - Zoek de schatkist met Paulientje de bellenblazer

Schat van Vlieg

gepost op: 01 juli 2024

Tijdens de zomervakantie, van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, vrienden op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven