zwanger in het lijdensverhaal
gepost op: 14 mei 2024
Alle kunstwerken hebben hun plaats in Sint-Paulus. Ze maken deel uit van een groots concept, een decennia overspannende visie. Millimeterwerk, correcte chronologie, perfecte afwerking, de beste kunstenaars. Daar is lang over nagedacht door beroemde dominicaanse koppen, Michaël Ophovius en Marius Ambrosius Capello, om er maar twee te noemen.
Tot in 1968 de nood de wet breekt. Wanneer Maria en Elisabeth, gevlucht voor het vuur en allebei zwanger, zich plots tussen de gruwel van het lijdensverhaal bevinden. De locatie klopt, het is de Kruiswegkapel. De symboliek klopt, in de geboorte van Christus ontstaat de link naar Zijn dood.
In april 1968 werden de kunstwerken van Sint-Paulus ferm door elkaar gerookt, maar wat een verhaal vol hoop en vertrouwen is er ontbrand.
voor 330 gulden
In 1632 was het nieuwe koorgebouw in de Sint-Pauluskerk klaar en kon men beginnen aan het koorgestoelte. De opdracht werd gegeven aan de schrijnwerker Jan de Jupploye, die samenwerkte met beeldsnijders in onderaanneming. Voor zo’n…
Lees meer375 blaadjes goud
De Sint-Pauluskerk is altijd een werk van vele handen geweest. Twee van die gouden handen behoorden aan Armand Van Bortel (1920 – 2005). Wat een mooie voornaam trouwens, die hoor je bijna niet meer, sinds…
Lees meerNieuwsbrief
We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.