Zondag 30 oktober om 15uur (kerk gesloten voor toerisme)

Violist Eliot Lawson & symfonie in concert

gepost op: 22 oktober 2022

Eliot Lawson (°1978) werd als 11-jarige geselecteerd door de befaamde Sir Yehudi Menuhin. Dit jaar is hij benoemd tot professor viool aan de École Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Om dit te vieren komt hij op zondag 30 oktober samen met het het symfonisch orkest Orchestre d’Arts² van het conservatorium van Mons opnieuw naar Sint-Paulus.

Onder leiding van Nicolas Krüger (°1972), muziekdirecteur en vaste dirigent van het Leipziger Symphonieorchester sinds september 2018, brengen ze een ode aan César Franck, van wie we dit jaar zijn 200ste verjaardag vieren en zijn ‘bande à Franck’. In de tweede helft van de 19de eeuw streefden zij de vernieuwing van de Franse klassieke muziek na.

Op het programma staat:

Symphonie en ré, César Franck
Poème Op.25, Amédée-Ernest Chausson
(vioolsolo Eliot Lawson)
Fantaisie sur deux airs angevins, Guillaume Lekeu

Praktisch:

Een kaartje kost 10 euro. Te storten op het rekeningnummer BE15 3631 2226 7530 van Muziekkapel Sint-Paulus vzw met mededeling ‘concert 30 oktober – uw naam’ of mail ons op info@sintpaulusantwerpen.be en we helpen u graag verder. De ingang is langs de Sint-Paulusstraat (door de poort naast nr. 22). Het concert start om 15uur (deuren open om 14u30)

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

zaterdag 27 juli, van 6u tot 18u, 12 uren non-stop muziek

Vexations

gepost op: 07 juni 2024

Met de uitvoering van Vexations in Sint-Paulus zorgen we voor drie primeurs. Voor zover we weten heeft nooit eerder één uitvoerder zich aan het project gewaagd en dan nog wel op verschillende instrumenten én op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven