Zondag 30 oktober om 15uur (kerk gesloten voor toerisme)

Violist Eliot Lawson & symfonie in concert

gepost op: 22 oktober 2022

Eliot Lawson (°1978) werd als 11-jarige geselecteerd door de befaamde Sir Yehudi Menuhin. Dit jaar is hij benoemd tot professor viool aan de École Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Om dit te vieren komt hij op zondag 30 oktober samen met het het symfonisch orkest Orchestre d’Arts² van het conservatorium van Mons opnieuw naar Sint-Paulus.

Onder leiding van Nicolas Krüger (°1972), muziekdirecteur en vaste dirigent van het Leipziger Symphonieorchester sinds september 2018, brengen ze een ode aan César Franck, van wie we dit jaar zijn 200ste verjaardag vieren en zijn ‘bande à Franck’. In de tweede helft van de 19de eeuw streefden zij de vernieuwing van de Franse klassieke muziek na.

Op het programma staat:

Symphonie en ré, César Franck
Poème Op.25, Amédée-Ernest Chausson
(vioolsolo Eliot Lawson)
Fantaisie sur deux airs angevins, Guillaume Lekeu

Praktisch:

Een kaartje kost 10 euro. Te storten op het rekeningnummer BE15 3631 2226 7530 van Muziekkapel Sint-Paulus vzw met mededeling ‘concert 30 oktober – uw naam’ of mail ons op info@sintpaulusantwerpen.be en we helpen u graag verder. De ingang is langs de Sint-Paulusstraat (door de poort naast nr. 22). Het concert start om 15uur (deuren open om 14u30)

Kolen of haringen

gepost op: 26 maart 2024

De Koolvliet was een van de meest pittoreske plaatsen in Antwerpen. Je hoeft niet lang te zoeken naar een tekening, schilderij of foto van deze plek, vaak met de Sint-Pauluskerk op de achtergrond. Deze aquarel…

Lees meer

11u én 29 rijtuigen

Koning der patatbakkers

gepost op: 19 maart 2024

Welgemeende excuses aan onze noorderburen, omdat ik hen altijd uitlach met hun ‘patat’ als ze onze ‘frieten’ bedoelen. Het Handelsblad van Antwerpen publiceerde in mei 1861 een overlijdensbericht waarin de lijkdienst van Dhr. Descamps in…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven