Zondag 30 oktober om 15uur (kerk gesloten voor toerisme)

Violist Eliot Lawson & symfonie in concert

gepost op: 22 oktober 2022

Eliot Lawson (°1978) werd als 11-jarige geselecteerd door de befaamde Sir Yehudi Menuhin. Dit jaar is hij benoemd tot professor viool aan de École Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Om dit te vieren komt hij op zondag 30 oktober samen met het het symfonisch orkest Orchestre d’Arts² van het conservatorium van Mons opnieuw naar Sint-Paulus.

Onder leiding van Nicolas Krüger (°1972), muziekdirecteur en vaste dirigent van het Leipziger Symphonieorchester sinds september 2018, brengen ze een ode aan César Franck, van wie we dit jaar zijn 200ste verjaardag vieren en zijn ‘bande à Franck’. In de tweede helft van de 19de eeuw streefden zij de vernieuwing van de Franse klassieke muziek na.

Op het programma staat:

Symphonie en ré, César Franck
Poème Op.25, Amédée-Ernest Chausson
(vioolsolo Eliot Lawson)
Fantaisie sur deux airs angevins, Guillaume Lekeu

Praktisch:

Een kaartje kost 10 euro. Te storten op het rekeningnummer BE15 3631 2226 7530 van Muziekkapel Sint-Paulus vzw met mededeling ‘concert 30 oktober – uw naam’ of mail ons op info@sintpaulusantwerpen.be en we helpen u graag verder. De ingang is langs de Sint-Paulusstraat (door de poort naast nr. 22). Het concert start om 15uur (deuren open om 14u30)

Voor jong en oud!

Zoek de hondjes

gepost op: 29 november 2022

De meeste bezoekers aan de Sint-Pauluskerk zijn enthousiast als ze op hondenjacht gaan in ons gebouw. De zoektocht naar de hondjes van de H. Dominicus is eigenlijk bedoeld voor kinderen, maar die zie je meestal…

Lees meer

Project Aasha heeft uw steun nodig!

Kerstcadeautje nodig?

gepost op: 24 november 2022

De armoede in Nepal is nog altijd schrijnend. ‘project aasha’ steunt de bevolking met kleine, directe projecten. ‘Aasha’ betekent ‘hoop’ en dat is precies wat we met onze werking aan de Nepalese bevolking bieden: hoop…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven