1951

Vogelperspectief

gepost op: 10 januari 2023

Je kunt lang kijken naar deze luchtfoto uit 1951 want er is ontzettend veel op te zien. De gebouwen en de daken van het Antwerpse dominicanenklooster zijn intact en op de binnenplaats van ’t Schooltje staat een flinke boom. De tuin van de achterliggende voormalige pastorie geeft zich prijs en zo weet je meteen wat er achter de lange muur aan de Sint-Paulusstraat is. Je kunt zelfs zien waar Mia nu woont en zo kom je aan het Glazen Huis op de hoek van de Lange Koepoortstraat, waar ze op de benedenverdieping in de Delhaize haar boodschappen doet. Het torentje van de zwartzusterkapel valt net buiten de foto, maar het hoofdgebouw van dat klooster omsluit duidelijk de prachtige tuin in het vierkant.

De hoek van waaruit de foto genomen werd, flatteert de calvarietuin, met een Antwerpse Berninibrug die je vanuit de lucht mooi kan zien oplopen naar Palestina met het Heilig Graf. Op de Veemarkt staan twee auto’s als symbool voor de verkeersrust die er in 1951 nog in de stad heerste. Met de Sint-Pauluskerk, haar toren en monumentale westelijke voorgevel sluiten we de foto af, ze vormt één onlosmakelijk geheel met haar omgeving. (foto Felixarchief)

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

van 1 juli tot 31 augustus - Zoek de schatkist met Paulientje de bellenblazer

Schat van Vlieg

gepost op: 01 juli 2024

Tijdens de zomervakantie, van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, vrienden op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven