Zoek ze in onze schatkamer

Zilveren topstukken

gepost op: 31 oktober 2023

Op 31 oktober opent in het MAS een bijzondere tentoonstelling, ‘Zeldzaam & Onmisbaar’, een selectie van een 100-tal kunstwerken uit de Vlaamse topstukkenlijst. Sint-Paulus bezit ook zes topstukken, vijf daarvan kan je in de kerk bekijken.

Wandel na je bezoek aan het MAS zeker onze kerk nog eens binnen. Van de zes topstukken Sint-Paulus rijk is, kan je er vijf bekijken. De bekendste zijn ‘de 15 Mysteriën van de Rozenkrans’ (1618), geschilderd door elf schilders van de 17de-eeuwse Antwerpse Schilderschool en ‘Dispuut van het Heilig Sacrament’ (1609/1610) van Peter Paul Rubens. Beiden prijken al op de topstukkenlijst sinds 2005.
Twee jaar geleden werd ook het parament – liturgische voorwerpen van textiel – van keizerin Maria-Theresia (1753) daar aan toegevoegd. Dit ensemble is echter te fragiel om getoond te worden. De voorbije zomer mochten we nog drie zilveren objecten toevoegen aan de topstukkenlijst. Je kan ze alle drie terug vinden in onze schatkamer.

(Let op: laatste week dat de Sint-Pauluskerk alle dagen open is van 14u tot 17u – tot en met maart enkel open tijdens het weekend en de schoolvakanties)

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven