Zoek ze in onze schatkamer

Zilveren topstukken

gepost op: 31 oktober 2023

Op 31 oktober opent in het MAS een bijzondere tentoonstelling, ‘Zeldzaam & Onmisbaar’, een selectie van een 100-tal kunstwerken uit de Vlaamse topstukkenlijst. Sint-Paulus bezit ook zes topstukken, vijf daarvan kan je in de kerk bekijken.

Wandel na je bezoek aan het MAS zeker onze kerk nog eens binnen. Van de zes topstukken Sint-Paulus rijk is, kan je er vijf bekijken. De bekendste zijn ‘de 15 Mysteriën van de Rozenkrans’ (1618), geschilderd door elf schilders van de 17de-eeuwse Antwerpse Schilderschool en ‘Dispuut van het Heilig Sacrament’ (1609/1610) van Peter Paul Rubens. Beiden prijken al op de topstukkenlijst sinds 2005.
Twee jaar geleden werd ook het parament – liturgische voorwerpen van textiel – van keizerin Maria-Theresia (1753) daar aan toegevoegd. Dit ensemble is echter te fragiel om getoond te worden. De voorbije zomer mochten we nog drie zilveren objecten toevoegen aan de topstukkenlijst. Je kan ze alle drie terug vinden in onze schatkamer.

(Let op: laatste week dat de Sint-Pauluskerk alle dagen open is van 14u tot 17u – tot en met maart enkel open tijdens het weekend en de schoolvakanties)

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven