licht aan de cultuurhorizon

‘Zindering’ – concert met C-koren en het Symfonisch Ensemble Ekeren

gepost op: 6 mei 2022

Na twee jaren in het donker, zindert het licht weer aan de cultuurhorizon. Daarom presenteren we met frisse moed “Zindering”. Een samenwerking tussen Cantilene, Caljenté, Cantando en het Symfonisch Ensemble Ekeren. Een concert met koren en orkest is altijd de moeite en zorgt voor een gevarieerd programma.

Er zullen a capella-stukken gebracht worden, waaronder Star Sonnet en Veni Emmanuel. Voor de stukken met orkest pakken de koren uit met o.a. Gloria van J. Rutter en Psalm 42 van F. Mendelssohn. Als kers op de taart brengen we de creatie van “Zindering”, een compositie van Noah Senden. De concerten zullen gedirigeerd worden door Luc Anthonis en Tom Johnson en de solo’s worden gezongen door de jonge sopraan Laure Kips.

Programma:

Koren en orkest

Psalm 42 – Felix Mendelssohn
Zindering – Noah Senden

Koren A capella

Veni, veni Emmanuel – Michael John Trotta
Star Sonnet – Daniel Elden
Cantate Domino – Josu Elberdin

Koren en orkest

Da pacem – Arvo Pärt
Gloria – John Rutter

Praktisch:

De concerten vinden plaats in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen (ingang Veemarkt) op zaterdag 14 mei om 20u en zondag 15 mei om 15u.
De deuren openen een half uur voor de start van het concert.
Inkom : 15 €
Reserveren kan via c-koren.be of op 0499/33.15.14 (telefonisch t.e.m. 9 mei)

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven