licht aan de cultuurhorizon

‘Zindering’ – concert met C-koren en het Symfonisch Ensemble Ekeren

gepost op: 6 mei 2022

Na twee jaren in het donker, zindert het licht weer aan de cultuurhorizon. Daarom presenteren we met frisse moed “Zindering”. Een samenwerking tussen Cantilene, Caljenté, Cantando en het Symfonisch Ensemble Ekeren. Een concert met koren en orkest is altijd de moeite en zorgt voor een gevarieerd programma.

Er zullen a capella-stukken gebracht worden, waaronder Star Sonnet en Veni Emmanuel. Voor de stukken met orkest pakken de koren uit met o.a. Gloria van J. Rutter en Psalm 42 van F. Mendelssohn. Als kers op de taart brengen we de creatie van “Zindering”, een compositie van Noah Senden. De concerten zullen gedirigeerd worden door Luc Anthonis en Tom Johnson en de solo’s worden gezongen door de jonge sopraan Laure Kips.

Programma:

Koren en orkest

Psalm 42 – Felix Mendelssohn
Zindering – Noah Senden

Koren A capella

Veni, veni Emmanuel – Michael John Trotta
Star Sonnet – Daniel Elden
Cantate Domino – Josu Elberdin

Koren en orkest

Da pacem – Arvo Pärt
Gloria – John Rutter

Praktisch:

De concerten vinden plaats in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen (ingang Veemarkt) op zaterdag 14 mei om 20u en zondag 15 mei om 15u.
De deuren openen een half uur voor de start van het concert.
Inkom : 15 €
Reserveren kan via c-koren.be of op 0499/33.15.14 (telefonisch t.e.m. 9 mei)

Twee grote geesten

Op heterdaad betrapt

gepost op: 24 januari 2023

We vermoedden al enige tijd dat hij ’s nachts in de Sint-Pauluskerk ronddwaalde. Een verfspatje onder de ‘Aanbidding van de herders’, een kleine retouche met nog natte verf aan ‘De geseling’ en een minuscule correctie…

Lees meer

Geen kat die zijn weg vindt

Nummer 1784

gepost op: 17 januari 2023

Prior Peltiers van het voormalige dominicanenklooster in het Schipperskwartier was al meer dan vijf jaar overleden, toen Antwerps belastingontvanger Sicotti in 1827 dacht: ‘We sturen die mens nog eens een aanslagbiljet’. Het verzoek tot betaling…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven