De Hypsoskaart

Zoek de Sint-Pauluskerk

gepost op: 11 juli 2023

Dat Antwerpenaren zelfbewust zijn, is bekend. Dat was in het begin van de 20ste eeuw niet anders. Toen Gent in 1913 een wereldtentoonstelling organiseerde, liet Antwerpen er trots zijn visitekaartje achter, in de vorm van de Hypsoskaart: een prachtige aquarel van bijna tien meter lang en 1,65 meter breed met een panorama van de stad. De kaart is genoemd naar het gelijknamige tekenbureau.

De wereldtentoonstelling in Gent vond plaats op de plek waar zich nu het citadelpark bevindt. Een 30-tal landen nam deel aan de tentoonstelling, net als verschillende steden waaronder Antwerpen.

Antwerpen pakte uit met de havenuitbreiding uit de 19de eeuw en presenteerde zichzelf tot in de kleinste details als een indrukwekkende en hedendaagse stad. Zoek de Sint-Pauluskerk op de kaart. De kaart is vandaag de dag te bewonderen in het MAS.

'net zoals een mens'

Dominicaanse knoop

gepost op: 25 juli 2024

Uw geliefde Facebookpagina volgt beroepshalve de pagina’s van vele dominicanenkloosters in de hele wereld. Die mannen en vrouwen zitten echt overal. Zo vonden we deze foto bij Quang Tran in Vietnam. Twee dominicanen bestuderen aandachtig…

Lees meer

Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven