De Hypsoskaart

Zoek de Sint-Pauluskerk

gepost op: 11 juli 2023

Dat Antwerpenaren zelfbewust zijn, is bekend. Dat was in het begin van de 20ste eeuw niet anders. Toen Gent in 1913 een wereldtentoonstelling organiseerde, liet Antwerpen er trots zijn visitekaartje achter, in de vorm van de Hypsoskaart: een prachtige aquarel van bijna tien meter lang en 1,65 meter breed met een panorama van de stad. De kaart is genoemd naar het gelijknamige tekenbureau.

De wereldtentoonstelling in Gent vond plaats op de plek waar zich nu het citadelpark bevindt. Een 30-tal landen nam deel aan de tentoonstelling, net als verschillende steden waaronder Antwerpen.

Antwerpen pakte uit met de havenuitbreiding uit de 19de eeuw en presenteerde zichzelf tot in de kleinste details als een indrukwekkende en hedendaagse stad. Zoek de Sint-Pauluskerk op de kaart. De kaart is vandaag de dag te bewonderen in het MAS.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven