De Hypsoskaart

Zoek de Sint-Pauluskerk

gepost op: 11 juli 2023

Dat Antwerpenaren zelfbewust zijn, is bekend. Dat was in het begin van de 20ste eeuw niet anders. Toen Gent in 1913 een wereldtentoonstelling organiseerde, liet Antwerpen er trots zijn visitekaartje achter, in de vorm van de Hypsoskaart: een prachtige aquarel van bijna tien meter lang en 1,65 meter breed met een panorama van de stad. De kaart is genoemd naar het gelijknamige tekenbureau.

De wereldtentoonstelling in Gent vond plaats op de plek waar zich nu het citadelpark bevindt. Een 30-tal landen nam deel aan de tentoonstelling, net als verschillende steden waaronder Antwerpen.

Antwerpen pakte uit met de havenuitbreiding uit de 19de eeuw en presenteerde zichzelf tot in de kleinste details als een indrukwekkende en hedendaagse stad. Zoek de Sint-Pauluskerk op de kaart. De kaart is vandaag de dag te bewonderen in het MAS.

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven