Netjes opgeruimd

Zolder

gepost op: 20 september 2021

Als je zou denken dat er schatten te vinden zijn op de zolders van de Sint-Pauluskerk dan moeten we je teleurstellen. De zolders zijn netjes opgeruimd.

Dat heeft natuurlijk veel te maken met de ramp van 2/3 april 1968. Toen teisterde een zware brand het kerkgebouw. De toren en de daken moesten het ontgelden, vijf klokken smolten geheel of gedeeltelijk. De zolders zijn o.a. om veiligheidsredenen niet te bezoeken.

Fotograaf Joël Verheyden maakte een paar jaar geleden een aantal foto’s van de lege zolders. Deze foto kon een stilleven zijn, onderwerp voor een mooi schilderij.

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

zaterdag 27 juli, van 6u tot 18u, 12 uren non-stop muziek

Vexations

gepost op: 07 juni 2024

Met de uitvoering van Vexations in Sint-Paulus zorgen we voor drie primeurs. Voor zover we weten heeft nooit eerder één uitvoerder zich aan het project gewaagd en dan nog wel op verschillende instrumenten én op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven