OMD 2021: inclusie!

Zondag 12 september – Open Monumentendag

gepost op: 6 september 2021

Open Monumentendag is één van de jaarlijkse evenementen waar de Sint-Pauluskerk enthousiast aan deelneemt. De dag is altijd een succes, met veel activiteiten en bezoekers.
 
Dit jaar zorgt Bart Rodyns, onze titularis-organist, al direct na de misviering voor orgelmuziek. Daar zal u vanaf ongeveer 11u30 tot 14u van kunnen genieten. Aansluitend is het de beurt aan de Sint-Paulusvrienden, ervaren rotten in het gidsen, die naast de gebruikelijke gidsbeurten ook rondleidingen voor blinden en slechtzienden aanbieden. Hoe ze dat doen, vertellen ze jullie graag!
 
Deze activiteit kadert in het Europese thema van Open Monumentendag 2021: inclusie! Dat is een op maat gesneden thema voor de Sint-Pauluskerk, sinds 1276 inclusief met de armen open voor alle mensen. Tot zondag 12 september, de kerk, de kloostergangen, de calvarietuin en nu ook de schatkamer (!) zijn toegankelijk voor bezoek, van 11u30 tot 17u!

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven