OMD 2021: inclusie!

Zondag 12 september – Open Monumentendag

gepost op: 6 september 2021

Open Monumentendag is één van de jaarlijkse evenementen waar de Sint-Pauluskerk enthousiast aan deelneemt. De dag is altijd een succes, met veel activiteiten en bezoekers.
 
Dit jaar zorgt Bart Rodyns, onze titularis-organist, al direct na de misviering voor orgelmuziek. Daar zal u vanaf ongeveer 11u30 tot 14u van kunnen genieten. Aansluitend is het de beurt aan de Sint-Paulusvrienden, ervaren rotten in het gidsen, die naast de gebruikelijke gidsbeurten ook rondleidingen voor blinden en slechtzienden aanbieden. Hoe ze dat doen, vertellen ze jullie graag!
 
Deze activiteit kadert in het Europese thema van Open Monumentendag 2021: inclusie! Dat is een op maat gesneden thema voor de Sint-Pauluskerk, sinds 1276 inclusief met de armen open voor alle mensen. Tot zondag 12 september, de kerk, de kloostergangen, de calvarietuin en nu ook de schatkamer (!) zijn toegankelijk voor bezoek, van 11u30 tot 17u!

'Stijlvol en toch cool'

Engel van de maand

gepost op: 22 september 2021

De prijs van de maand voor ‘stijlvol en toch cool tegen een vaas met fruit en bloemen leunen’ gaat naar deze engel. Het is zijn gelaatsuitdrukking die de jury heeft geholpen om de beslissing te…

Lees meer

Netjes opgeruimd

Zolder

gepost op: 20 september 2021

Als je zou denken dat er schatten te vinden zijn op de zolders van de Sint-Pauluskerk dan moeten we je teleurstellen. De zolders zijn netjes opgeruimd. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de ramp…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven