OMD 2021: inclusie!

Zondag 12 september – Open Monumentendag

gepost op: 6 september 2021

Open Monumentendag is één van de jaarlijkse evenementen waar de Sint-Pauluskerk enthousiast aan deelneemt. De dag is altijd een succes, met veel activiteiten en bezoekers.
 
Dit jaar zorgt Bart Rodyns, onze titularis-organist, al direct na de misviering voor orgelmuziek. Daar zal u vanaf ongeveer 11u30 tot 14u van kunnen genieten. Aansluitend is het de beurt aan de Sint-Paulusvrienden, ervaren rotten in het gidsen, die naast de gebruikelijke gidsbeurten ook rondleidingen voor blinden en slechtzienden aanbieden. Hoe ze dat doen, vertellen ze jullie graag!
 
Deze activiteit kadert in het Europese thema van Open Monumentendag 2021: inclusie! Dat is een op maat gesneden thema voor de Sint-Pauluskerk, sinds 1276 inclusief met de armen open voor alle mensen. Tot zondag 12 september, de kerk, de kloostergangen, de calvarietuin en nu ook de schatkamer (!) zijn toegankelijk voor bezoek, van 11u30 tot 17u!

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

zaterdag 27 juli, van 6u tot 18u, 12 uren non-stop muziek

Vexations

gepost op: 07 juni 2024

Met de uitvoering van Vexations in Sint-Paulus zorgen we voor drie primeurs. Voor zover we weten heeft nooit eerder één uitvoerder zich aan het project gewaagd en dan nog wel op verschillende instrumenten én op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven