een laatste keer die dag

Zonnehoek

gepost op: 24 oktober 2023

Het lijkt of de Sint-Pauluskerk er een venster bij krijgt, wanneer in de zomer de avond uit een heldere hemel neerdaalt over het Schipperskwartier (vallen doet hij niet in Antwerpen).

Het centrale westelijke venster licht gedurende de dag amper op in zijn donkere muur boven het orgel. ’s Avonds voltrekt zich een metamorfose. Langzaam schuift de zon op, ze zoekt even haar juiste hoek en valt dan oogverblindend Sint-Paulus binnen, voor een laatste keer die dag. De feniks bovenaan het orgel heeft hier bijna 24 uur op gewacht. Hij kronkelt en strekt zijn lijf naar de zon en de gouden vlammen die hem omringen bewegen schijnbaar echt in de weelde van zonnevuur.

Dan stoten de bazuinende engelen één kort signaal uit. De feniks gehoorzaamt en plooit terug, zijn vlammen doven. De nacht in Sint-Paulus begint.

 

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven