een laatste keer die dag

Zonnehoek

gepost op: 24 oktober 2023

Het lijkt of de Sint-Pauluskerk er een venster bij krijgt, wanneer in de zomer de avond uit een heldere hemel neerdaalt over het Schipperskwartier (vallen doet hij niet in Antwerpen).

Het centrale westelijke venster licht gedurende de dag amper op in zijn donkere muur boven het orgel. ’s Avonds voltrekt zich een metamorfose. Langzaam schuift de zon op, ze zoekt even haar juiste hoek en valt dan oogverblindend Sint-Paulus binnen, voor een laatste keer die dag. De feniks bovenaan het orgel heeft hier bijna 24 uur op gewacht. Hij kronkelt en strekt zijn lijf naar de zon en de gouden vlammen die hem omringen bewegen schijnbaar echt in de weelde van zonnevuur.

Dan stoten de bazuinende engelen één kort signaal uit. De feniks gehoorzaamt en plooit terug, zijn vlammen doven. De nacht in Sint-Paulus begint.

 

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven