Hier ligt hoop

Zonnekind

gepost op: 8 februari 2022

Wanneer je de tijd neemt om even bij dit beeldje stil te staan, de tekst te lezen en die te laten doordringen, dan besef je dat Kristo&Kristo (Bruno en Ramona) een kunstwerk heeft neergelegd in de Sint-Pauluskerk.

Tijdens de voorbereiding van een seminarie over Slow Art Day heb ik nog eens een foto genomen van het Zonnekind. Ik herinnerde me dat Kristo&Kristo de enige kunstenaar is, voor zo ver we weten, die met bitumen werkte als grondstof voor dit beeldje. Met zo’n close-up foto zie je het figuurtje bijna letterlijk drijven in het asfalt en het afval van een verloederde wereld.

Het beeldje ligt er al een paar jaar hoor, maar kom nog eens kijken, in onze kruiswegkapel. Want hier ligt het Zonnekind, door mensen veredeld en door hen ontheiligd. Hier ligt wanhoop over een ondergang, door ons ontketend. Hier ligt hoop, want in extremis zal onze blindheid genezen worden.

'net zoals een mens'

Dominicaanse knoop

gepost op: 25 juli 2024

Uw geliefde Facebookpagina volgt beroepshalve de pagina’s van vele dominicanenkloosters in de hele wereld. Die mannen en vrouwen zitten echt overal. Zo vonden we deze foto bij Quang Tran in Vietnam. Twee dominicanen bestuderen aandachtig…

Lees meer

Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven