Hier ligt hoop

Zonnekind

gepost op: 8 februari 2022

Wanneer je de tijd neemt om even bij dit beeldje stil te staan, de tekst te lezen en die te laten doordringen, dan besef je dat Kristo&Kristo (Bruno en Ramona) een kunstwerk heeft neergelegd in de Sint-Pauluskerk.

Tijdens de voorbereiding van een seminarie over Slow Art Day heb ik nog eens een foto genomen van het Zonnekind. Ik herinnerde me dat Kristo&Kristo de enige kunstenaar is, voor zo ver we weten, die met bitumen werkte als grondstof voor dit beeldje. Met zo’n close-up foto zie je het figuurtje bijna letterlijk drijven in het asfalt en het afval van een verloederde wereld.

Het beeldje ligt er al een paar jaar hoor, maar kom nog eens kijken, in onze kruiswegkapel. Want hier ligt het Zonnekind, door mensen veredeld en door hen ontheiligd. Hier ligt wanhoop over een ondergang, door ons ontketend. Hier ligt hoop, want in extremis zal onze blindheid genezen worden.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven