Hier ligt hoop

Zonnekind

gepost op: 8 februari 2022

Wanneer je de tijd neemt om even bij dit beeldje stil te staan, de tekst te lezen en die te laten doordringen, dan besef je dat Kristo&Kristo (Bruno en Ramona) een kunstwerk heeft neergelegd in de Sint-Pauluskerk.

Tijdens de voorbereiding van een seminarie over Slow Art Day heb ik nog eens een foto genomen van het Zonnekind. Ik herinnerde me dat Kristo&Kristo de enige kunstenaar is, voor zo ver we weten, die met bitumen werkte als grondstof voor dit beeldje. Met zo’n close-up foto zie je het figuurtje bijna letterlijk drijven in het asfalt en het afval van een verloederde wereld.

Het beeldje ligt er al een paar jaar hoor, maar kom nog eens kijken, in onze kruiswegkapel. Want hier ligt het Zonnekind, door mensen veredeld en door hen ontheiligd. Hier ligt wanhoop over een ondergang, door ons ontketend. Hier ligt hoop, want in extremis zal onze blindheid genezen worden.

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven