Sint-Vincentius

Terug naar overzicht

Sint-Vincentius

De Sint-Vincentiusgroep

De Sint-Vincentiusgroep van onze parochie probeert al meer dan 100 jaar te doen wat Jezus voordeed, namelijk de zwakke en uitgestoten medemens bijstaan en helpen.

De afdeling van Sint-Paulus maakt deel uit van de Internationale Confederatie van de Société de Saint-Paul-Vincent die in 1833 in Frankrijk werd gesticht. Een groep leken vond inspiratie bij Sint-Vincentius die in de 17de eeuw resoluut de kaart van de naastenliefde trok.

Wat in het begin slechts een beperkte actie was van enkelen is nu uitgegroeid tot een organisatie van meer dan 800.000 leden verspreid over 150 landen. De vrijwilligers van Sint-Vincentius zetten zich in om “iedereen zijn/haar rechtmatige plaats binnen de maatschappij terug te geven”. Onze kleine kern wil zeer graag de Sint-Vincentiustraditie binnen onze Sint-Paulusparochie verderzetten en de christelijke naastenliefde een gelaat geven.

Wat doen wij concreet met de middelen die we via de parochiewerking, occasionele weldoeners en provinciale en nationale solidariteit kunnen verzamelen? We financieren warme maaltijden die opgediend worden in een sociaal restaurant. Wij ondersteunen ook de werking van de voedselbedeling in de Sint-Antoniuskerk op de Paardenmarkt. Door elke week 100 euro te betalen voor een levering van vers fruit kunnen gezinnen met kinderen daar zo’n voedselpakket komen halen. Hiermee bereiken we enkele honderden gezinnen in zowel Antwerpen Binnenstad als Linkeroever. We hebben een medisch kostenfonds voor de kleinsten opgericht.

Meer info vindt u op deze link.

Daarnaast proberen we ook nog kleinere projecten van onze partnerorganisaties te steunen, wanneer onze financiële situatie dat toelaat.

Vrijwilligers, die zich actief willen inzetten voor de opvang en de ondersteuning van onze hulpvragers, zijn hartelijk welkom om onze kleine gemotiveerde kern te versterken,  bestaande uit Leo Van achter, voorzitter, Hilde Eykens, Leo Vereecken en Stan Geel. 

“Ik verzeker jullie, alles wat je voor één van deze minste broeders van Mij hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan” Mt. 25, 40.

Contacteer ons via caritatief@sintpaulusantwerpen.be.
Meer info nationaal vindt u ook op www.vincentdepaul.be

U kan de gezinnen die wij steunen helpen door een vrije bijdrage: BE12 7895 7904 8992 van St.Vincentius a Paulo – Antwerpen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven