Proefopstelling

gepost op: 4 augustus 2021

Het is echt ongelooflijk hoeveel energie we de laatste maanden hebben gestoken in het toepassen van de aanbevolen anti-coronamaatregelen. We willen ook altijd een paar stappen vooruitdenken en zijn zo regelmatig een paar uren zoet met anticiperen op wat de toekomst ons brengt.

Als voorbeeld lichten we u vandaag in over onze proeven met het plaatsen van de stoelen in de kerk, vanaf het moment dat de mondmaskerplicht afgeschaft wordt. Voor onze tests maken we graag willekeurig gebruik van de nog talrijke oudjes die ronddwalen in de Antwerpse kerken. Meestal verstaan ze je niet goed als je wat vraagt, dus ze zijn altijd bereid tot medewerking.

De dame op de foto hebben we zonder mondmasker op een stoel gezet. Om zeker te zijn dat er in dat geval 1,5 meter afstand tussen haar en de andere aanwezigen gegarandeerd is, hebben we haar ingekapseld met andere stoelen. Dat was om 19u30 op een niet te koude lenteavond.

’s Morgens om 9u hebben we haar een uitgebreide vragenlijst voorgelegd, waaruit bleek dat ze een tamelijk comfortabele nacht had doorgebracht. De plaspauzes waren niet evident, maar deze proefopstelling werd ontworpen om de mis bij te wonen, niet om regelmatig het toilet te bezoeken, dus we beschouwen ze als een succes.

De foto is bij aanvang van het proefproject genomen, we moeten toegeven dat de tweede foto, de volgende ochtend, van mindere kwaliteit was.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven