Protestanten bij onze dominicanen

gepost op: 21 juli 2021

Gisteren ontving pater Didier o.p., pastoor van de Sint-Pauluskerk, een delegatie van mensen die kwamen protesteren, protestanten dus.

Het zijn de tot dusver enige leden van een pas opgerichte protestgroep in Zwevezele die zich ‘MLN’ noemt. De voltallige ‘MNL’ stond gisteren dus plots voor een dominicaanse deur in Antwerpen. We konden ze fotograferen op het hoogtepunt van hun protest.

Pastoor Didier stond hen te woord in zijn werkkledij. Je ziet hem bijna zeggen: “Hee, jongens, dat is wel het wereldberoemde licht van Sint-Paulus”! De protestant links op de foto houdt onberoerd zijn protestbord omhoog waarop staat: “Minder Licht Nu”! De man rechts beseft dat elk moment gecapteerd moet worden en filmt het gebeuren.

Beste mensen van de ‘MLN’, de ‘Minder Licht Nu’-beweging in Zwevezele: pastoor Didier kan er niets aan doen. Het licht in Sint-Paulus is onomkeerbaar, het zit in alle hoeken, je wordt erin gedoopt vanaf je binnenkomt, het speelt in je haar en wat er zich hopelijk onder bevindt.

Pastoor Didier heeft jullie vriendelijk ontvangen en kreeg deze ochtend bericht dat de protestbeweging wordt omgedoopt naar ‘MLN’: ‘Meer Licht Nu’ (in Zwevezele). Van een bekering gesproken!

verkeerd Engels

Bidden voor het eten

gepost op: 18 juni 2024

Eerder kon u al in Paullus lezen dat de toren van onze kerk regelmatig bezocht wordt door slechtvalken, roofvogels die nesten op grote hoogte. In de vrije natuur zijn dat rotswanden, in dichtbevolkte gebieden meestal…

Lees meer

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven