Protestanten bij onze dominicanen

gepost op: 21 juli 2021

Gisteren ontving pater Didier o.p., pastoor van de Sint-Pauluskerk, een delegatie van mensen die kwamen protesteren, protestanten dus.

Het zijn de tot dusver enige leden van een pas opgerichte protestgroep in Zwevezele die zich ‘MLN’ noemt. De voltallige ‘MNL’ stond gisteren dus plots voor een dominicaanse deur in Antwerpen. We konden ze fotograferen op het hoogtepunt van hun protest.

Pastoor Didier stond hen te woord in zijn werkkledij. Je ziet hem bijna zeggen: “Hee, jongens, dat is wel het wereldberoemde licht van Sint-Paulus”! De protestant links op de foto houdt onberoerd zijn protestbord omhoog waarop staat: “Minder Licht Nu”! De man rechts beseft dat elk moment gecapteerd moet worden en filmt het gebeuren.

Beste mensen van de ‘MLN’, de ‘Minder Licht Nu’-beweging in Zwevezele: pastoor Didier kan er niets aan doen. Het licht in Sint-Paulus is onomkeerbaar, het zit in alle hoeken, je wordt erin gedoopt vanaf je binnenkomt, het speelt in je haar en wat er zich hopelijk onder bevindt.

Pastoor Didier heeft jullie vriendelijk ontvangen en kreeg deze ochtend bericht dat de protestbeweging wordt omgedoopt naar ‘MLN’: ‘Meer Licht Nu’ (in Zwevezele). Van een bekering gesproken!

Opvolger van 'Vlaamse Meesters in Situ'

Vlaamse meesters op hun plek

gepost op: 27 februari 2024

Op veel plaatsen in Vlaanderen kun je kunstwerken bewonderen op de plek waarvoor ze gemaakt zijn. Die parels willen Toerisme Vlaanderen en Openbaar Kunstbezit Vlaanderen (OKV) met ‘Vlaamse meesters op hun plek’ in de kijker…

Lees meer

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven