Protestanten bij onze dominicanen

gepost op: 21 juli 2021

Gisteren ontving pater Didier o.p., pastoor van de Sint-Pauluskerk, een delegatie van mensen die kwamen protesteren, protestanten dus.

Het zijn de tot dusver enige leden van een pas opgerichte protestgroep in Zwevezele die zich ‘MLN’ noemt. De voltallige ‘MNL’ stond gisteren dus plots voor een dominicaanse deur in Antwerpen. We konden ze fotograferen op het hoogtepunt van hun protest.

Pastoor Didier stond hen te woord in zijn werkkledij. Je ziet hem bijna zeggen: “Hee, jongens, dat is wel het wereldberoemde licht van Sint-Paulus”! De protestant links op de foto houdt onberoerd zijn protestbord omhoog waarop staat: “Minder Licht Nu”! De man rechts beseft dat elk moment gecapteerd moet worden en filmt het gebeuren.

Beste mensen van de ‘MLN’, de ‘Minder Licht Nu’-beweging in Zwevezele: pastoor Didier kan er niets aan doen. Het licht in Sint-Paulus is onomkeerbaar, het zit in alle hoeken, je wordt erin gedoopt vanaf je binnenkomt, het speelt in je haar en wat er zich hopelijk onder bevindt.

Pastoor Didier heeft jullie vriendelijk ontvangen en kreeg deze ochtend bericht dat de protestbeweging wordt omgedoopt naar ‘MLN’: ‘Meer Licht Nu’ (in Zwevezele). Van een bekering gesproken!

29 augustus 2021 om 17u30

Euterpe Baroque Consort olv Bart Rodyns – ‘Organ Concertos & Arias’

gepost op: 28 juli 2021

Eén concert, verschillende orgelconcerti, excellente aria’s, 1 mooi orgel, 1 schitterende stem & een enthousiaste groep strijkers, pure barok! G.F. Händel was in zijn tijd vermaard als componist en onnavolgbaar als organist en improvisator. Duits…

Lees meer

'Wat wij afbreken komt nooit meer terug!'

Madonna op de Veemarkt

gepost op: 28 juli 2021

Beginnen we met een uitspraak van de Antwerpse burgemeester Leopold de Wael: ”Wat wij afbreken komt nooit meer terug”. Dit antwoord gaf hij aan enkele stadsgenoten toen ze vroegen het Mariabeeld terug te plaatsen op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven