van 14u tot 17u

toerisme lente/zomer 2023/2024

gepost op: 30 maart 2022

De Sint-Pauluskerk en haar enthousiaste Sint-Paulusvrienden staan met plezier voor u klaar tijdens het toeristisch seizoen, telkens van 14u tot 17u.

Onze kerk is erg goed bereikbaar voor wie wandelt, fietst of het openbaar vervoer neemt. Auto’s kunnen verderop parkeren. De site is ook gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Toeristisch bezoek:

Van 1 november tot en met 31 maart is de kerk geopend tijdens het weekend en de (Vlaamse) schoolvakanties, telkens van 14u tot 17u.
Van 1 april tot en met 31 oktober is de kerk iedere dag geopend, telkens van 14u tot 17u.
Ingang langs de grote poort naast Sint-Paulusstraat 22. U wandelt binnen door de poort en komt in de grote, rustige Lourdestuin, met prachtig gezicht op de kerk, haar toren en de kloosterruïne.

Let op: wijzigingen in de openingsuren omwille van concerten e.d. zijn mogelijk. Check daarom ook onze kalender!

Zondagsmis:

Elke zondag om 10u30.
Tijdens alle zondagsmissen wordt muziek gespeeld in de Sint-Pauluskerk. Dat kan orgelbegeleiding zijn door onze organist of een mis met solisten of koor. Op zeven katholieke hoogdagen bieden we een orkestmis aan tijdens de misviering! Houd zeker goed onze agenda in het oog zodat u dit niet hoeft te missen! Uiteraard zijn alle misvieringen gratis toegankelijk voor iedereen Ingang langs de Sint-Paulusstraat of hoek Veemarkt/Zwartzusterstraat.

Tickets voor toeristisch bezoek:

5 euro voor een standaardticket
3 euro per persoon voor groepen vanaf 15 personen en voor studenten
Gratis voor jongeren tot 18 jaar, begeleiders van rolstoelgebruikers, ICOM, Antwerp City Pass, de A-kaart en de museumpas (vanaf 1 april 2024)

Gratis voor iedereen tijdens:

Religieuze plechtigheden
Katholieke feestdagen (zie kalender)
De eerste dinsdag van de maand (afhankelijk van het seizoen)
Culturele evenementen waar Sint-Paulus aan deelneemt (zie kalender)

Bezoek aan de crypte en de archeologische site: 

Op vrijdag, zaterdag en zondag bieden de Sint-Paulusvrienden rondleidingen aan voor individuele bezoekers in de crypte en de archeologische site. Er is een vaste rondleiding om 15u, maar afhankelijk van het aantal gidsen aan het werk kunnen er op een namiddag bijkomende rondleidingen georganiseerd worden.
Het aantal deelnemers per gidsbeurt is beperkt tot acht. Vanwege de trappen is ze enkel geschikt voor mensen met een goede fysieke conditie. Deelname is begrepen in de toegangsprijs van de kerk.
Praktisch: om iedere bezoeker een kans te geven om deel te nemen werken we niet met reservaties vooraf. Aan de kassa kan de bezoeker zich ter plaatse registreren voor deze rondleidingen voor of na aankoop van een toegangsticket.
Wenst u de crypte in groep te bezoeken contacteer dan sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be

Kolen of haringen

gepost op: 26 maart 2024

De Koolvliet was een van de meest pittoreske plaatsen in Antwerpen. Je hoeft niet lang te zoeken naar een tekening, schilderij of foto van deze plek, vaak met de Sint-Pauluskerk op de achtergrond. Deze aquarel…

Lees meer

11u én 29 rijtuigen

Koning der patatbakkers

gepost op: 19 maart 2024

Welgemeende excuses aan onze noorderburen, omdat ik hen altijd uitlach met hun ‘patat’ als ze onze ‘frieten’ bedoelen. Het Handelsblad van Antwerpen publiceerde in mei 1861 een overlijdensbericht waarin de lijkdienst van Dhr. Descamps in…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven