bezoek archeologische site & ticketprijzen voor toeristisch bezoek

Nieuwigheden voor 1 april, start nieuw toeristisch seizoen

gepost op: 30 maart 2022

Dit is handige informatie voor wie vanaf morgen in 2022 de Sint-Pauluskerk wenst te bezoeken. De Sint-Pauluskerk en haar enthousiaste Sint-Paulusvrienden staan met plezier voor u klaar om er een prachtig onthaaljaar van te maken.

*NIEUW* is natuurlijk de ontsluiting van de crypte en de middeleeuwse ondergrond van Sint-Paulus die u kunt bezoeken. Duik met onze gidsen vier meter lager en 750 jaar terug in de tijd! U leest er alles over in deze up-to-date post.

Onze kerk is erg goed bereikbaar voor wie wandelt, fietst of het openbaar vervoer neemt. Auto’s kunnen verderop parkeren. De site is ook gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de zomer zijn we elke namiddag open.

Openingsuren
Toeristisch bezoek
Van 1 april tot 31 oktober is de kerk elke dag geopend van 14u tot 17u.

Zondagsmis
Elke zondag om 10u30
Tijdens alle zondagsmissen wordt muziek gespeeld in de Sint-Pauluskerk. Dat kan orgelbegeleiding zijn door onze organist of een mis met solisten of koor. Op zeven katholieke hoogdagen bieden we een orkestmis aan tijdens de misviering! Houd zeker goed onze agenda in het oog zodat u dit niet hoeft te missen! Uiteraard zijn alle misvieringen gratis toegankelijk voor iedereen.

Tickets voor toeristisch bezoek, vanaf maandag 4 april 2022:
5 euro voor een standaardticket
3 euro per persoon voor groepen vanaf 15 personen en voor studenten
Gratis voor jongeren tot 18 jaar, begeleiders van rolstoelgebruikers, ICOM en Antwerp City Card (ACC)

Gratis voor iedereen tijdens
• Religieuze plechtigheden
• Katholieke feestdagen (zie kalender)
• De eerste dinsdag van elke maand
• Culturele evenementen waar Sint-Paulus aan deelneemt (zie kalender)

*NIEUW vanaf vrijdag 1 april 2022*

Op vrijdag, zaterdag en zondag bieden de Sint-Paulusvrienden rondleidingen aan voor individuele bezoekers in de crypte en de archeologische site. Er is een vaste rondleiding om 15u, maar afhankelijk van het aantal gidsen aan het werk kunnen er op een namiddag bijkomende rondleidingen georganiseerd worden.

Het aantal deelnemers per gidsbeurt is beperkt tot acht. Vanwege de trappen is ze enkel geschikt voor mensen met een goede fysieke conditie. Deelname is begrepen in de toegangsprijs van de kerk.

Praktisch: om iedere bezoeker een kans te geven om deel te nemen werken we niet met reservaties vooraf. Aan de kassa kan de bezoeker zich ter plaatse registreren voor deze rondleidingen voor of na aankoop van een toegangsticket.

Wenst u de crypte in groep te bezoeken contacteer dan sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be

Toegang tot de site
Ingang voor toeristisch bezoek
*NIEUW vanaf maandag 4 april 2022*
Langs de grote poort naast Sint-Paulusstraat 22. U wandelt binnen door de poort en komt in de grote, rustige Lourdestuin, met prachtig gezicht op de kerk, haar toren en de kloosterruïne.

We zijn rolstoeltoegankelijk langs de poort op de hoek van de Zwartzustersstraat en de Veemarkt (dat was voorheen de toegang voor iedereen). Bel tijdens de openingsuren naar nr. 0470/908700 en we openen de poort voor je en begeleiden je naar de rolstoellift.

Ingang voor zondagsmis
Langs de Sint-Paulusstraat of hoek Veemarkt/Zwartzusterstraat

Sorry voor het ongemak

25 september – Kerk uitzonderlijk gesloten

gepost op: 23 september 2022

Op zondag 25 september zal de kerk uitzonderlijk gesloten zijn voor toeristisch bezoek.  

Lees meer

Vanop iemand zijn dak

Torens van Antwerpen

gepost op: 20 september 2022

Het is altijd een gunst wanneer je vanop iemand zijn dak of vanuit zijn zolderkamer een foto van de Sint-Pauluskerk mag maken. Vanop enige afstand zie je de kerk immers volledig en als je zoals…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven