bezoek archeologische site & ticketprijzen voor toeristisch bezoek

winterseizoen

gepost op: 30 maart 2022

 De Sint-Pauluskerk en haar enthousiaste Sint-Paulusvrienden staan met plezier voor u klaar tijdens de komende wintermaande.

Onze kerk is erg goed bereikbaar voor wie wandelt, fietst of het openbaar vervoer neemt. Auto’s kunnen verderop parkeren. De site is ook gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Toeristisch bezoek
Van 1 november tot en met 31 maart is de kerk geopend tijdens het weekend en de vakanties, telkens van 14u tot 17u. Ingang langs de grote poort naast Sint-Paulusstraat 22. U wandelt binnen door de poort en komt in de grote, rustige Lourdestuin, met prachtig gezicht op de kerk, haar toren en de kloosterruïne.

We zijn rolstoeltoegankelijk langs de poort op de hoek van de Zwartzustersstraat en de Veemarkt (dat was voorheen de toegang voor iedereen). Bel tijdens de openingsuren naar nr. 0470/908700 en we openen de poort voor je en begeleiden je naar de rolstoellift.

Nota: De hoge energiekosten hebben de kerkraad doen beslissen onze kerk na de kerstvakantie tijdelijk te sluiten voor toeristisch bezoek. We heropenen op zaterdag 18 februari 2023.

Zondagsmis
Elke zondag om 10u30
Tijdens alle zondagsmissen wordt muziek gespeeld in de Sint-Pauluskerk. Dat kan orgelbegeleiding zijn door onze organist of een mis met solisten of koor. Op zeven katholieke hoogdagen bieden we een orkestmis aan tijdens de misviering! Houd zeker goed onze agenda in het oog zodat u dit niet hoeft te missen! Uiteraard zijn alle misvieringen gratis toegankelijk voor iedereen Ingang langs de Sint-Paulusstraat of hoek Veemarkt/Zwartzusterstraat.

Tickets voor toeristisch bezoek
5 euro voor een standaardticket
3 euro per persoon voor groepen vanaf 15 personen en voor studenten
Gratis voor jongeren tot 18 jaar, begeleiders van rolstoelgebruikers, ICOM, Antwerp City Card (ACC) en de A-kaart

Gratis voor iedereen tijdens
• Religieuze plechtigheden
• Katholieke feestdagen (zie kalender)
• De eerste dinsdag van de maand (afhankelijk van het seizoen)
• Culturele evenementen waar Sint-Paulus aan deelneemt (zie kalender)

Bezoek aan de crypte en de archeologische site:                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Op (vrijdag) zaterdag en zondag bieden de Sint-Paulusvrienden rondleidingen aan voor individuele bezoekers in de crypte en de archeologische site. Er is een vaste rondleiding om 15u, maar afhankelijk van het aantal gidsen aan het werk kunnen er op een namiddag bijkomende rondleidingen georganiseerd worden.

Het aantal deelnemers per gidsbeurt is beperkt tot acht. Vanwege de trappen is ze enkel geschikt voor mensen met een goede fysieke conditie. Deelname is begrepen in de toegangsprijs van de kerk.

Praktisch: om iedere bezoeker een kans te geven om deel te nemen werken we niet met reservaties vooraf. Aan de kassa kan de bezoeker zich ter plaatse registreren voor deze rondleidingen voor of na aankoop van een toegangsticket.

Wenst u de crypte in groep te bezoeken contacteer dan sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be

Twee grote geesten

Op heterdaad betrapt

gepost op: 24 januari 2023

We vermoedden al enige tijd dat hij ’s nachts in de Sint-Pauluskerk ronddwaalde. Een verfspatje onder de ‘Aanbidding van de herders’, een kleine retouche met nog natte verf aan ‘De geseling’ en een minuscule correctie…

Lees meer

Geen kat die zijn weg vindt

Nummer 1784

gepost op: 17 januari 2023

Prior Peltiers van het voormalige dominicanenklooster in het Schipperskwartier was al meer dan vijf jaar overleden, toen Antwerps belastingontvanger Sicotti in 1827 dacht: ‘We sturen die mens nog eens een aanslagbiljet’. Het verzoek tot betaling…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven