Open tijdens het weekend en de schoolvakanties

toerisme winter 2023/2024

gepost op: 30 maart 2022

De Sint-Pauluskerk en haar enthousiaste Sint-Paulusvrienden staan met plezier voor u klaar tijdens de komende wintermaanden, maar let op: we zijn enkel geopend tijdens het weekend en tijdens de schoolvakanties, telkens van 14u tot 17u.

Onze kerk is erg goed bereikbaar voor wie wandelt, fietst of het openbaar vervoer neemt. Auto’s kunnen verderop parkeren. De site is ook gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Toeristisch bezoek:

Van 1 november tot en met 31 maart is de kerk geopend tijdens het weekend en de vakanties, telkens van 14u tot 17u.
Van 1 april tot en met 31 oktober is de kerk iedere dag geopend, telkens van 14u tot 17u.
Ingang langs de grote poort naast Sint-Paulusstraat 22. U wandelt binnen door de poort en komt in de grote, rustige Lourdestuin, met prachtig gezicht op de kerk, haar toren en de kloosterruïne.

Let op: wijzigingen in de openingsuren omwille van concerten e.d. zijn mogelijk. Check daarom ook onze kalender!

Zondagsmis:

Elke zondag om 10u30.
Tijdens alle zondagsmissen wordt muziek gespeeld in de Sint-Pauluskerk. Dat kan orgelbegeleiding zijn door onze organist of een mis met solisten of koor. Op zeven katholieke hoogdagen bieden we een orkestmis aan tijdens de misviering! Houd zeker goed onze agenda in het oog zodat u dit niet hoeft te missen! Uiteraard zijn alle misvieringen gratis toegankelijk voor iedereen Ingang langs de Sint-Paulusstraat of hoek Veemarkt/Zwartzusterstraat.

Tickets voor toeristisch bezoek:

5 euro voor een standaardticket
3 euro per persoon voor groepen vanaf 15 personen en voor studenten
Gratis voor jongeren tot 18 jaar, begeleiders van rolstoelgebruikers, ICOM, Antwerp City Pass en de A-kaart

Gratis voor iedereen tijdens:

Religieuze plechtigheden
Katholieke feestdagen (zie kalender)
De eerste dinsdag van de maand (afhankelijk van het seizoen)
Culturele evenementen waar Sint-Paulus aan deelneemt (zie kalender)

Bezoek aan de crypte en de archeologische site: 

Op vrijdag, zaterdag en zondag bieden de Sint-Paulusvrienden rondleidingen aan voor individuele bezoekers in de crypte en de archeologische site. Er is een vaste rondleiding om 15u, maar afhankelijk van het aantal gidsen aan het werk kunnen er op een namiddag bijkomende rondleidingen georganiseerd worden.
Het aantal deelnemers per gidsbeurt is beperkt tot acht. Vanwege de trappen is ze enkel geschikt voor mensen met een goede fysieke conditie. Deelname is begrepen in de toegangsprijs van de kerk.
Praktisch: om iedere bezoeker een kans te geven om deel te nemen werken we niet met reservaties vooraf. Aan de kassa kan de bezoeker zich ter plaatse registreren voor deze rondleidingen voor of na aankoop van een toegangsticket.
Wenst u de crypte in groep te bezoeken contacteer dan sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven